3. havalimanına %90 yerli malzeme

3. havalimanına %90 yerli malzeme

Dünyanın en büyükleri arasında yer alacak 3. havalimanı için yerli üretim hamlesi başlatıldı.

Bugüne kadar 2 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yapılan toplam 10.5 milyar Euro’luk projede yüzde 90 oranında yerli malı üretim kullanılacak. İstanbul Yeni Havalimanı’nın tamamlandığında yerli üretimle yaklaşık 9 milyar Euro’luk Türkiye ekonomisine katkı sağlayacağı hesaplanıyor.

Star gazetesinden Ercan Baysal'ın haberine göre hafriyat, beton, demir, çelik, seramik başta olmak üzere inşaatta kullanılan malzemeler Türkiye’den temin edilecek.

VİETNAMLILAR’A ÖZEL AŞÇI

Bagaj taşıma ile birlikte yürüyen merdiven, yol ve asansörler ise ithal yollardan temin edilecek. İthal edilecek ana ürünlerin yüzde 20-30’luk bölümünün de yine Türkiye’deki üreticilerden karşılanacağı belirtiliyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren 3. havalimanının inşaatını yapan Ortak Girişim Grubu’nun (OGG) yetkilileri projenin vaktinde bitirilmesi için her hafta yönetim kurulunun bir araya geldiğini söyledi. İstanbul’a inşa edilecek dev projenin şantiyesindeki kamyonları kullanmak amacıyla gazetelere verilen ilanlara yeterli sayıda başvuru gelmeyince Vietnam’dan destek alındı. Yurt dışında Vietnamlı çalıştıran bir başka firmanın önerisiyle 3. havalimanındaki kamyonların ve iş makinelerinin kullanılması için Vietnamlı işçi getirildi. Şantiyede kalan Vietnamlı işçiler için özel aşçı da bulunuyor. 

Star

Etiketler 3. havalimani