Ab'den Abd Ve Kanada'ya Vize Uyarısı

Ab'den Abd Ve Kanada'ya Vize Uyarısı

AB, bazı AB üyesi ülkelere vize uygulayan ABD ve Kanada'ya mütekabiliyet gereği vize uygulanabileceği uyarısında bulundu

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB), bazı AB üyesi ülkelere vize uygulayan ABD ve Kanada'ya mütekabiliyet gereği vize uygulanabileceğini duyurdu.

AB Komisyonu Sözcüsü Mina Andreeva, Brüksel'deki AB Komisyonunda düzenlediği basın toplantısında, ABD ve Kanada’nın bazı AB üyesi ülkelere vize uygulamasına karşı AB’nin yasal olarak “mütekabiliyet”gereği karşılık vermek zorunda kalacağını söyledi.

ABD ve Kanada’nın uygulamakta olduğu vize rejiminin AB Komisyonunda 12 Nisan’da yapılacak toplantıda değerlendirileceğini vurgulayan Andreeva, ”AB’nin önceliği vize muafiyetinin tüm AB üyesi ülkelere tam olarak uygulanmasıdır.” dedi.

Andreeva, AB yönetmeliklerine göre vize serbestisinin sağlanması konusunda ABD ve Kanada’nın yasal olarak 12 Nisan’a kadar süresi olduğunu anımsatarak durumda bir değişiklik olmaz ve AB vatandaşlarına vize uygulanması devam ederse, bu ülkelere karşı geçici olarak vize uygulanması kararının alınabileceğini ifade etti.

Öte yandan, ABD hali hazırda Polonya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Hırvatistan, Bulgaristan ve Romanya gibi çeşitli AB üyesi ülkelerin vatandaşlarından seyahat öncesi vize alınmasını talep ediyor. Kanada da Bulgaristan ve Romanya vatandaşlarına vize serbestisi uygulamıyor.