ABD'li bankadan Türkiye ekonomisi için dikkat çeken tahmin

ABD'li bankadan Türkiye ekonomisi için dikkat çeken tahmin
Güncelleme:

Amerikan yatırım bankası JPMorgan, Türkiye'nin gelişmekte olan ülkeler arasında COVID-19 salgını öncesindeki mobilite seviyelerine en hızlı geri dönecekler arasında olduğunu bildirdi.

Amerikan yatırım bankası JPMorgan, yayınladığı raporda Delta varyantının yayılma hızının aşılama hızına oranını değerlendirdi. JPMorgan analizine göre, Filipinler, Peru, Kolombiya, Güney Afrika ve Tayland ekonomileri, gelişmekte olan pazarlardaki COVID-19 Delta varyantına karşı çoğunlukla düşük aşılama oranları nedeniyle en savunmasız ülkeler arasında yer alıyor.

JPMorgan yayınladığı raporda, hareketliliği normale döndürmek için aşı eşiklerinin ülkeye göre değiştiğini, dolayısıyla sonuçların en iyi şekilde ülkeden ülkeye göreli performans olarak alındığını söyledi. Raporda bazı ülkelerde, toplu aşılama, Delta varyantının neden olduğu enfeksiyonlardaki artışı dengeleyecek kadar hızlı gerçekleşmediği ifade edildi. 

TÜRKİYE İÇİN OLUMLU TAHMİN

ABD merkezli banka JPMorgan, salgın öncesi hareketlilik seviyesine en hızlı ulaşacak gelişmekte olan ülkeler arasında Türkiye, Singapur, Hindistan ve Brezilya'nın bulunduğunu belirtti.