AK Partili isim açıkladı: Enflasyona karşı yeni hamleler geliyor

AK Partili isim açıkladı: Enflasyona karşı yeni hamleler geliyor
Güncelleme:

Japon medyasına konuşan Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, hükümetin enflasyona karşı yeni finansal araçları devreye sokma hazırlığında olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan Japon gazetesi Nikkei Asia'ya verdiği demeçte hükümetin enflasyona karşı garanti verecek ve ülkeyi cari fazla verme yoluna sokacak Türk Lirası bazlı bir dizi yeni finansal araç hazırlığında olduğunu belirtti.

TAHVİL İHRACINI İŞARET ETTİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ
Nikkei, "Hazine ve Maliye Bakanlığı enflasyona endeksli enstrümanlar üzerinde çalışıyor. Bunun, kur korumalı lira mevduat ürünü ile rekabet eden yeni bir banka mevduat ürünü olacağını düşünmüyorum" diye konuşan Aşan'ın doğrudan ifade vermeden tahvil ihracını işaret ettiğini öne sürdü.

YASTIK ALTI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Haberde ayrıca Asan'ın yastık altında olduğu değerlendirilen 5 bin ton altın ve altın takının fiziki altına dönüştürülebilir altın sertifikaları yolu ile finansal sisteme getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini vurguladığı da belirtildi.

KUR KORULU MEVDUATA YOĞUN İLGİ
Kur korumalı mevduata yatırımcıların gösterdiği ilgiden memnun olduklarını aktaran Asan, "Kişisel olarak bu yeni mevduat enstrümanları ile dövize endeksli lira hesaplarına bir ayda 150 milyar lira toplanmasını, aynı dönemde ek 5 milyar dolarında standart döviz hesaplarından liraya döndürülmesini bekliyorum" dedi.