Ali Ağaoğlu'nu şaşırtan yatırım

Ali Ağaoğlu'nu şaşırtan yatırım
Güncelleme:

Elazığ'a gelen ünlü işadamı Ali Ağaoğlu, dağ eteğinde yapımı devam eden dev çimento fabrikasını görünce şaşırdı.

Elazığ'a gelen ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu, Baskil ilçesinde iş kadını Yasemin Açık tarafından dağ eteğinde yapımı devam eden devasa çimento fabrikasını görünce şok olduğunu söyledi.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu ve eski İstanbul Ticaret Odası Meclis Başkanı Atalay Şahinoğlu, Elazığ'ın Baskil ilçesi Pınarlı köyü sınırlarında dağ eteğinde yapımı devam eden çimento fabrikasında incelemelerde bulundu. Elazığ İş Kadınları Derneği (ELİKAD) Başkanı Yasemin Açık tarafından yapımı devam eden çimento fabrikasını gören Ağaoğlu, şaşkınlığını gizleyemeyerek önce bir iş kadınını, ardından da dağda böyle bir fabrikayı görünce şok olduğunu söyledi.

ELİKAD Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, fabrikanın çevre dostu olduğunu ve yakın zamanda faaliyete geçeceğini söyledi. Başarılı iş adamlarından Ali Ağaoğlu ve ekibini Elazığ'da ağırlamaktan mutlu olduklarını aktaran Açık, "Değerli bir iş adamının bizlere güç vermesi önemlidir. Ülkemizde kardeşlik ve barış ortamının oluşmasını, doğuda yatırımların artmasını amaçlıyoruz. Bizler fabrikamızda 475 kişiyi istihdam etmeyi hedefledik. Çözüm sürecini konuştuğumuz dönemde vatanına sahip çıkma, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının güçlendirilmesinde iş dünyasının yatırım yapması çok önemlidir. Ali Ağaoğlu'nun Elazığ'a yatırım yapmasını bekliyoruz" dedi.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu da ziyaretiyle ilgili bilgi verdi. Dağın tepesinde fabrikayı gördüğünde şok olduğunu belirten Ağaoğlu, "İş dünyasında böylesi güzel bir yatırımı yapan, başarılı bir iş hanımının olması son derece önemlidir. İstihdama olan katkınızdan dolayı da saygıyla önünüzde eğiliyorum. Bu yatırımı dağ başında gerçekleştiren koca yürekli Yasemin hanıma teşekkür ediyorum. Örnek alınması gerekir, bu başarılarından dolayı kutluyorum" diye konuştu.

Gördükleriyle Türk yatırımcısı olarak gurur duyduğunu kaydeden Ağaoğlu, çevreye önem veren bu fabrikanın bölgeye önemli bir katma değer kazandıracağını ifade etti.

Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı Pınarlı köyü sınırlarında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne hizmet verecek olan Türkiye'nin en çevreci, bölgede ise özel müteşebbis tarafından cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı olan çimento fabrikasında 475 kişinin çalışması ve günlük 5 ton çimento üretilmesi hedefleniyor.

Ali Ağaoğlu'nu şaşırtan yatırım