Ali Koç öyle bir teklif aldı ki...

Ali Koç öyle bir teklif aldı ki...

Ali Koç, Rekabet Kurumu'ndaki sunumu için para teklifi alınca şaşırdı.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Koç, dün Rekabet Kurumu’nun geleneksel perşembe konferanslarında “Global Teknolojik Dönüşümde Türkiye’nin Konumu ve Rekabet Kurumu’nun Rolü” konulu bir sunum yaptı.

KURUMDAN PARA TEKLİFİ ALDI

Kurumdan sunum için para teklifi aldığını ve bunun hayatında ilk kez başına geldiğini belirten Koç, kendini çok özel hissettiğini söyledi. Konferans ücretiyle ilgili espri yapan Ali Koç, küçükken dedesi Vehbi Koç’un harçlık verdiğinde parayı imzaladığını, bu nedenle kullanamayıp çerçevelettiklerini aktardı.

"OLMAZ DEDİM AMA KABUL EDİLMEDİ"

Devlet kurumundan para kabul etmekte zorlandığını kaydeden Ali Koç, “Olmaz dedim ama kabul edilmedi. ‘Hayır kurumuna bağışlayın’ dedim. ‘Sizin parayı alıp hayır kuruluşuna vermeniz lazım’ dediler. ‘O zaman parayı çerçevelettirelim’ dedim. ‘Para vermiyorlar’ denildi. ‘Çeki çerçevelettirelim’ teklifinde bulundum. ‘Çek de vermiyorlar. Banka hesabı vereceksiniz’ dediler. ‘Neyi çerçevelettireceğiz?’ dedim. O zaman dekontu çerçevelettirmeyi istedim. Tabii almamak da bir opsiyonmuş ama kaç işadamına Rekabet Kurumu’ndan para almak nasip olabilir? Sonra hesapladım ‘Verdiğimiz cezayı kaç konuşmayla çıkarabiliriz?’ diye. Onu paylaşmayacağım” dedi.

"TEKNOLOJİK AKIMI FIRSATA ÇEVİRELİM"

Ali Koç, sunumunda dünyanın yeni gündemi olan büyük veri, yapay zekâ ve nesnelerin interneti gibi akımlar karşısında hazırlıklı olup bunların fırsata çevrilmesi gerektiğini vurguladı. Koç, “Ford Otosan’da önleyici bakım yapıyoruz. Yakın zamanda yoldaki araçlardan veri alarak daha bozulmadan araçlara müdahale edeceğiz” diye konuştu. Koç, üç boyutlu yazıcılarla jet motoru dahi yapıldığını ve yedek parçaya kadar pek çok sektörün etkileneceğini belirtti.