Alışveriş siteleri için düğmeye basıldı

Alışveriş siteleri için düğmeye basıldı
Güncelleme:

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, online alışveriş sitelerini kayıt altına alacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı elektronik ticaret bilgi sistemi kuracak alışveriş sitelerini kayıt altına alacak. Alışveriş sitelerinin ve mobil uygulamaların da bu sisteme bildirilmesi zorunlu olacak.

Habertürk'ten Deniz Çiçek'in haberine göre; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, alışveriş sitelerine çeki-düzen veriyor. Herkes, istediği gibi alışveriş sitesi açamayacak. Tüm alışveriş siteleri, mobil siteler ve mobil uygulamalar, bakanlığa bildirilerek, kayıt altına alınacak. Bu amaçla, Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) kurulacak. Alışveriş siteleri, bakanlığın talep ettiği tüm verileri bu sisteme girecek.

KARGO ŞİRKETİNİ DAHİ BAKANLIK BİLECEK

Alışveriş siteleri ve mobil uygulamalar tarafından TC kimlik, vergi kimlik ve MERNİS numaraları bildirilecek. Her alışveriş sitesi, kayıtlı elektronik postaya sahip olacak. Habertürk'ten Denizçiçek'in haberine göre Bakanlığa, elektronik ticaretin türü, diğer ticari faaliyetler, alışveriş sitesinde satılan mal ve hizmetlerin türü de belirtilecek. Siteler, müşteriye sundukları ödeme yöntemlerini de bakanlığa bildirecek. Kargo ve lojistik işletmecilerine yönelik bilgi, bakanlığa sunulacak. İnternet siteleri, 1 Haziran 2017’ye kadar kayıt altına alınacak.
Bakanlık da sitelere ilişkin gerekli gördüğü bazı bilgileri, internetten duyuracak. Uygulama, bakanlık tarafından hazırlanan tebliğ taslağının yayımı ile yürürlüğe girecek.

VATANDAŞA KAYITLI SİTELER DUYURULACAK

Bakanlık yetkilileri, bildirimde bulunan işletmelerin internet adresleri ile bakanlıkça gerekli görülen diğer bilgilerin “www.eticaret.gov.tr” adresinden yayınlanacağını belirterek, böylece internetten alışveriş yapan vatandaşların bilgilendirileceğini kaydetti.

8 AYDA 45 MİLYAR TL’LİK ONLİNE ALIŞVERİŞ YAPILDI

2015’te online alışverişte kredi kartıyla yapılan ödeme tutarı 55.4 milyar TL oldu. İlk 8 ayda söz konusu rakam, 44.8 milyar TL olarak gerçekleşti. Online alışveriş tutarı, yaz aylarına girilmesiyle birlikte hızlandı. Online alışveriş harcamasında en yüksek rakama ağustos ayında 6.6 milyar TL ile ulaşıldı.

Habertürk