Altın fiyatları için dikkat çeken tahmin: 940 TL seviyesini görürse...

Altın fiyatları için dikkat çeken tahmin: 940 TL seviyesini görürse...
Güncelleme:

Altın fiyatlarında son durum yakından takip ediliyor. Son günlerde yeniden düşüşe geçen gram altın bin liranın altına gerilemişti. Bugün açıklanan tarım dışı istihdam verisi sonrası altın fiyatları yükselişe geçti.

Gram altındaki yükseliş yatırımcılar tarafından araştırılırken, uzmanların altın fiyatları için yapıtığı tahminler dikkat çekiyor. Altın fiyatları Fed, faiz ve enflasyon üçgeninde kan kaybetmeye devam ediyor. Ons altın fiyatları Temmuz sonundan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Öte yandan bugün açıklanan tarım dışı istihdam verisi sonrası altın fiyatları 1000 liranın üzerine çıktı.

 GRAM ALTINDA SON DURUM
Dolar/TL kurundaki yükselişe rağmen küresel altın fiyatlarındaki düşüş gram altın fiyatını 1000 liranın altına çekti. Gram altın ABD tarım dışı istihdam verisi sonrası şu sıralar 1000 liradan alıcı ile buluşuyor.

ALTINDA İSTİHDAM VERİSİ AÇIKLANDI
ABD'de tarım dışı istihdam Ağustos'ta 315 bin arttı, işsizlik oranı yüzde 3,7'ye yükseldi. Ekonomistlerin medyan tahmini 298 bin artış yönündeydi.

 ABD tarım dışı istihdam verisi sonrası dolar zayıflarken, ons altın fiyatı 1.715 doların üzerini test etti.

GRAM ALTIN İÇİN DİKKAT ÇEKEN TAHMİN!
IKON Menkul tarafından hazırlanan altın analizinde şu ifadelere yer verildi: "Hafta başından bu yana Ons Altında görülen düşüşle %2 değer kaybeden Gram Altın/TL dün 979 bandına kadar düşüş kaydetti. Teknik açıdan bakıldığında, Perşembe günü 15 haftalık üssel hareketli ortalaması ve siyah yükselen trend çizgisini test eden GAUTRY bu bölgeden hafif tepki alımlarıyla karşılaştı.

ALTINDA 940 TL SEVİYESİ KRİTİK
Haftanın son işlem gününde Global piyasada ABD Tarım Dışı İstihdam raporunun takip edileceği haftanın son işlem gününde GAUTRY’de satış baskısının sürmesi ve tren çizgisi ve haftalık ortalaması altına gerilemesi halinde 958 ve 940 seviyeleri sonraki destek bölgeleri olarak izlenebilir. Yukarıda ise 1000 ve 1014 seviyeleri direnç oluşturabilir."

Etiketler altın fiyat