Altın fiyatlarında sert yükseliş! Rekordan döndü

Altın fiyatlarında sert yükseliş! Rekordan döndü
Güncelleme:

Dün 6.58 seviyesinin üzerine çıkarak 18 ayın en yüksek seviyesini gören dolar/TL gün içinde 6,48 seviyesine geriledi. Euro ise 7 lira civarında hareket ediyor. Güne yükselişle başlayan altının gram fiyatı 338,5 liraya yükselerek rekordan döndü.

Tamamıyla corona virüs gelişmelerinin yön verdiği piyasalarda Fed'in dün açıkladığı limitsiz varlık alım hamlesi fiyatlanıyor.

Dolar/TL kuru 6,47 seviyelerinde seyrediyor.

Euro/TL de 7,01 seviyesinde yer alıyor.

Yurt içi piyasalara bugün veri gündemi zayıf. Sadece PPK toplantı özeti ve mart ayı finansal hizmetler güven endeksi verisi açıklanacak.

Küresel piyasalardaki gelişmelerle ve yurt içindeki corona virüs gündemiyle piyasaların yön bulması bekleniyor.

Uzmanlar, teknik açıdan dolar/TL'de 6,60'ın direnç, 6,48 ve 6,44 seviyelerinin destek konumuna geldiğini kaydetti.

ALTIN FİYATLARI REKORDAN DÖNDÜ

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 335 liradan alıcı buluyor.

Altın fiyatları gün içerisinde 338 lira 50 kuruşa yükselerek rekordan döndü. 

Dün, dolar kurundaki düşüşe rağmen altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan gram altın, günü bir önceki kapanışa göre yüzde 3,4 artışla 326,4 liradan tamamladı.

Yeni güne de değer kazancıyla başlayan altının gram fiyatı, önceki kapanışın yüzde 1,1 üzerinde 329,9 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 551 lira, Cumhuriyet altını da 2.247 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 1,2 artışla 1.571 dolar seviyesinde dengelendi.

Analistler, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınının ekonomik etkilerini azaltmak için ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sınırsız varlık alım programına gitmesinin ardından altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketin gözlemlendiğini ifade etti.

Fed'in para politikasının etkili geçişkenliğini sağlamak ve piyasaları desteklemek amacıyla aldığı karar öncesi 1.490 dolar civarında seyreden altının ons fiyatının karar sonrası 1.585 doları test ettiğini vurgulayan analistler, salgın ve parasal genişleme adımlarına yönelik haber akışının yatırımcıların odağında olacağını söyledi.

Analistler, bugün, yurt içinde Para Politikası Kurulu toplantı özeti ile ABD ve Avrupa'da açıklanacak imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının onsunda 1.550 doların destek, 1.580 doların direnç konumuna geldiğini, gram altında ise 320-335 lira bandının öne çıktığını söyledi.

Seçiniz...