Dolar, euro ve altın fiyatları yine coştu! İşte son durum

Dolar, euro ve altın fiyatları yine coştu! İşte son durum
Güncelleme:

Güne düşüşle başlayan döviz ve altın fiyatları yönünü yukarı çevirdi. Güvenli liman altının gramı 453 lira seviyelerinde seyrediyor. Çeyrek altın 755 lira, Cumhuriyet altını 2994 liradan satılıyor.

Uzmanlar, küresel bazda daha fazla teşvik ve parasal genişlemeye yönelik beklentilerin artması ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) piyasada sıkışıklığı neden olmadan likiditeyi normalleştirme adımlarının dolar kurunun gerilemesini sağladığını kaydetti.

Güne 7.20 seviyesinden başlayan Dolar/TL yeniden yükselişe geçti. Kur şu dakikalarda 7,28 seviyelerinden işlem görüyor.

Aynı dakikalarda euro/TL ise 8.59 seviyelerinde yer alıyor.

Altın fiyatları, dün Rusya'nın aşıyı tescillediğini açıklamasının ardından yaşanan satışlarla sert bir şekilde geriledi.

Geçen hafta rekor üstüne rekor tazeleyen gram altın, yeni güne 437 lira seviyelerinde başladı. Gün içinde yükselişe geçen altının gram fiyatı 453 liradan alıcı buluyor.

Aynı dakikalarda çeyrek altın 755 lira, Cumhuriyet altını 2994 liradan satılıyor.

Asya piyasalarının yakından izlendiği altının ons fiyatı ise 1937 dolardan işlem görüyor.

Analistler, dün altının ons fiyatında, rekor seviyelerde yatırımcıların kar realizasyonu yapması ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısına ilişkin olumlu gelişmelerin düşüşü hızlandırdığını söyledi.

ABD ile Çin arasında devam eden gerilimle birlikte ABD'de görüşülen teşvik paketine ilişkin sürecin sıkıntılı olduğuna dair açıklamaların, bugün altının ons fiyatını desteklediğini ifade eden analistler, Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin de yatırımcıların gündeminde bulunduğunu belirtti.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.970 doların direnç olarak öne çıktığını, gram altında ise 440-470 lira bandının izleneceğini kaydetti.

Seçiniz...