Ankara Ticaret Odası Başkanı istifa etti

Ankara Ticaret Odası Başkanı istifa etti

Ankara Ticaret Odası Başkanı Salim Bezci ve 11 üyeli yönetim kurulunun 8 asıl ve 5 yedek üyesi istifa etti.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salim Bezci, güne kendisini koltuğundan eden ilginç bir durumla başladı. ATO yönetimi, bir başkan ve 10 yönetim kurulu üyesinden oluşuyor. 10 yönetim kurulu üyesinin de yedeği bulunuyor. Bu Sabah ATO yönetiminden 8 asıl ile 5 yedek üye istifa etti. 3 yedek üye boş bulunuyordu. Yedek üyeler de dikkat alındığında yönetim kurulunda 4 üye ile bir başkan kaldı. Yönetim, karar yeter sayısı olan 6'nın altına düştü. Böylece yönetim karar alamaz duruma düştü. Yönetim Kurulu'nda sadece Başkan Salih Bezci ile Mehmet Aypek ve Turhan Yılmaz sabah istifa etmemişti.

ATO BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ

ATO'nun Oda Meclisi toplantısı saat 14.00'te başladı. Yönetim Kurulu Başkanı Salim Bezci'nin halen süren toplantıda istifasını verdiği öğrenildi. Bu durumda geçici yönetim oluşturulacak. Geçici yönetim, odayı seçime götürecek. Böylece seçim, bir yıl önce yapılmış olacak. İstifa operasyonunun ardında seçimi öne çekme planının olduğu belirtiliyor.

İSTİFA EDEN İSİMLER

ATO'da istifa eden isimler şunlar: Salih Bezici, Koray Güngör, Şanal Erdoğan Yıldırım, Ferhat Ertürk, Galip Yeşilbaş, Hıfzı Kuruşa, İbrahim Uyanık, Murat Ali Akman ve Recai Kesimal.

125 BİN ÜYESİ VAR

1923 yılında 800 üye ile faaliyete başlayan Ankara Ticaret Odası'nın hali hazırda 125 bin üyesi bulunuyor. ATO, söz konusu üye sayısı itibari ile, İstanbul Ticadet Odası'ndan sonra, Türkiye'nin en büyük ikinci ticaret odası konumunda.

EN GÜÇLÜ ADAY GÖKÇEK

Bezci'den boşalan başkanlık koltuğu için en güçlü aday ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in oğlu, Beyaz TV Genel Müdürü Osman Gökçek..