Antalya'da Alman seferberliği

Antalya'da Alman seferberliği
Güncelleme:

Antalya'ya beklenen sayıda Rus gelmemesinin ardından turizmciler Alman piyasasına hızlı bir giriş yaptı.

Alman turizm pazarına yönelik müthiş bir operasyona imza atan Antalyalı turizmciler, 3 ayda 15 bin seyahat satış noktası ile görüştü, RTK grubunun en iyi bin 100 seyahat acentesini Belek’e davet etti. Germanyfans Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Baraner, şöyle dedi: “Alman pazarı ile ilgili Mart ayında elde edilen veriler tam bir faciaydı. Biz ITB fuarını bekledik ama gene olmadı. Bunun üzerine tam bir Almanya seferberliği başlattık ve başarılı olduk.”

Hürriyet'ten Salim Uzun'un haberine göre Rus turizm pazarında yaşanan ağır kan kaybının Türk turizmine yönelik etkisini azaltabilmek için Alman turizm pazarına yönelip müthiş bir operasyona imza atan Antalyalı turizmciler, 3 aylık süre içerisinde 15 bin seyahat satış noktası ile görüşme yaptı. Bununla da yetinmeyen sektör temsilcileri, Ekim ayında RTK grubunun en iyi bin 100 seyahat acentesini Belek’te ağırlamak için düğmeye bastı.

AYRINTILARI ANLATTI

2-5 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek organizasyonun olumlu etkileri şimdiden turizm rakamlarına etki ederken, Türk turizm sektörüne can suyu olan operasyonun ayrıntıları ile ilgili Hürriyet’e konuşan Germanyfans Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Baraner, çalışmada birçok önemli turizm kuruluşu yöneticisi ve çalışanlarının emeği olduğunu söyledi.

SEFERBERLİK BAŞLATTIK

Alman turizm pazarı ile ilgili Mart ayında elde edilen verileri, “Tam bir faciaydı” diyerek yorumlayan Baraner, “2015 verileri 2014 yılının yüzde 24 gerisindeydi. Biz bu süreçte ITB fuarını bekledik. Fakat yine olmadı. Bunun üzerine Türk turizmcileri değim yerindeyse tam bir Almanya seferberliği başlattı. Almanya başta olmak üzere Almanca konuşulan ülkelerdeki 15 bin seyahat satış noktası ile işbirliği yaptık” dedi.

DEVLET DESTEKLEMEDİ

Bu görüşmeler sonucunda pazarın durumuna göre fiyat düzenlemeleri ve tanıtımlar yapıldığını kaydeden Baraner, “Müşteriye ulaşmak için tüm kanalları denedik. Sosyal medyayı yoğun biçimde kullandık. Türk otellerinin satış müdürleri inanılmaz, insanüstü bir gayretle mucize denebilecek bir başarıya imza attı. Hiçbir devlet kurumundan destek almadan 90 günde maraton koşup facia olarak gördüğümüz o tabloyu ortadan kaldırdılar” diye konuştu.

MÜŞTERİ ETKİLENDİ

Ekim ayında Belek’te düzenlenecek programın tatil satışlarına olumlu yansıdığını söyleyen Baraner, şöyle devam etti: “Bu programın oluşturduğu heyecan bile Alman pazarını hareketlendirmeye yetti. Çünkü seyahat acenteleri, davetli oldukları bir turizm pazarını daha çok satıyor. ‘Ben de Antalya’da olacağım’ sözü bile müşteriyi etkiliyor.”

VİTAMİN HAPI VERDİK

İşte biz de bu etkiyi en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Bin 100 seyahat acentesinin ziyareti ile Belek bir anlamda ITB fuarına dönüşecek. Bunun planlanmasında çok önemli isimlerin emeği var. Gloria Otelleri Nuri Özaltın, Xanadu Otelleri Ayhan Bektaş, Ela Qality Resort Otelleri Ahmet Akbalık, Barut Otelleri Ahmet Barut, OTİUM Otelcilik Ayhan Bektaş, Vural Öger. Daha sayamadığım birçok isim bu organizasyon için her şeylerini ortaya koydular. Ve bunu turizmin en yüksek sezonunda yaptılar. Bu Türk turizmine vitamin hapı gibi geldi.”

3 ANA BAŞLIK

Belek’te gerçekleştirilecek turizm buluşmasında ön plana çıkarılacak başlıklarla ilgili de konuşan Hüseyin Baraner, “Biz bu operasyonu çok önemsedik. Eğer bu hareket yapılmasaydı açıkçası Antalya kilitlenebilirdi. Ancak bu mucize yaratıldı ve biz Belek’te 3 başlığı konuşacağız. 1-Türkiye’deki lüks oda ve villaların tanıtımı yapılarak üst grup Alman turist hedeflenecek. 2- Antalya’da sağlık ve spor turizminin ne kadar kaliteli biçimde yapılabildiği vurgulanacak. 3- Avrupa’da kimsenin EXPO 2016’dan haberi yok. Biz konuklarımızı otobüslerle EXPO alanına götürüp tanıtım yapacağız” dedi.