Araç kiralarken dikkat etmeniz gereken 10 madde

Araç kiralarken dikkat etmeniz gereken 10 madde
Güncelleme:

Yaz aylarının yaklaştığı şu günlerde seyahat ve araç kiralama sektörü hareketlenmeye başladı.

Okulların kapanması ve gurbetçilerin gelmesiyle başlayacak olan araç kiralama sezonu için erken rezervasyon fırsatları başladı.

Vivi Araç Kiralama Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Yılmaz uyarıyor. “Araç kiralarken dikkatli olun, ucuz fiyatlara aldanmayın. Bilindik ve güvenilir rent a car firmalarını tercih etmekte fayda var, onun dışındakileri tercih edeceksiniz mutlaka bu detaylara dikkat edin.”

Öncelikle rezervasyon yapacağınız web sitesi çok önemli, eğer rent a car firmasının web sitesi üzerinden rezervasyon yapacaksanız bunlara dikkat edin. Unutmayın, Haziran-Eylül aylarında kiralık araçların doluluk oranı %90’ın üzerinde, araçsız kalabilir hatta dolandırılabilirsiniz.

Güvenilir rent a car nasıl seçilir ?

1- Web siteleri üzerinden rezervasyon yapılabilecek bir imkan mevcut mu ? Rezervasyon yaptıktan sonra rezervasyonunuzu sorgulayabileceğiniz bir bölüm var mı ? Rezervasyon tamamlandığında aracı ayırttığınıza daire mutlaka rezervasyon maili almalısınız.

2- Ödeme sayfasında mutlaka SSL sertifikası olması gerekli. Yani sitenin https:// ile başlaması gerekiyor. Online ödeme sistemi mevcut değilse, rezervasyonunuz büyük ihtimal bir email form’dan ibaret olacaktır.

3- Yorum ve şikayet sitelerinde rent a car firmasına ait şikayetleri inceleyin. Şikayetlere cevap verilmiş mi , ilgilenilmiş mi kontrol edin. Hakkında mutlaka şikayet / memnuniyetsizlik olacaktır.

4- Rezervasyon alınan sistemlerde tarih ve lokasyon mevcuttur. Seçtiğiniz tarih ve lokasyona göre araçlar mı çıkıyor, yoksa standart hep aynı araçlar ve fiyatlar mı ? Sistem gerçekten çalışıyor mu test edin.

5- Sitelerinde sabit telefon ya da çağrı merkezi numarası mevcut mu ? Sadece GSM numarası olan sitelerden uzak durun.  Mutlaka 1 kez mesai saatleri içinde arayıp, ulaşılıp ulaşılamadığını kontrol ediniz. Ayrıca telefonda indirim var mı gibi sorular sorunuz, size eğer kolaylık yapıyorsa şüphelenebilirsiniz. Çünkü kurumsal firmalarda liste fiyatının dışına çıkmak neredeyse imkansızdır.

6- Sosyal ağları aktif kullanıyorlar mı ? Müşterileri ile etkileşimi var mı? Özellikle facebook beğenilerini kontrol edin.

7- Web sitesinin iletişim bölümünde yazan adresi arama motoruna yazın, o adresi arama motoruna yazınca şirket detayları ile eşleşmesi gerekiyor. Eğer öyle bir adres yoksa, alakasız içerikler çıkacaktır. Telefon numarasını da aynı şekilde arama motoruna yazın.

8- Sitenin Sık sorulan sorular / Yardım bölümü, kiralama şartları bölümü çalışıyor mu ? Uygun bir dilde tamamen anlaşılır yazılar mevcut mu ? Çoğu sitede bu sayfalar boş ve yetersiz içerik ile dolu.

9- Genelde dolandırıcı siteler reklamları kullanır ve size indirim, kampanya’dan bahseder. Kazandınız, anında indirim aldınız gibi laflara aldanmayın. En az 1 hafta siteyi tekrar tekrar ziyaret edip, seçecek olduğunuz aracı kontrol edin.

10- Kredi kartınızın güvenlik kodunu yanlış girin, çoğu rent a car sitesinde online ödeme sistemi bulunmamaktadır. Bilgilerinizi bir form aracılıyla almaktadır. Kartınızın arkasında bulunan 3 haneli güvenlik kodunu istemektedir, bu bilgiyi yanlış girin. Eğer sistem uyarı verirse online bir sanalpos sistemi mevcut demektir. Çünkü form yoluyla alıyorsa güvenlik kodunun doğruluğunu anlayamazlar. Sonuç olarak kartınızdan parada çekemeyeceklerdir.

Etiketler araç kiralama