Araç sahipleri dikkat !

Araç sahipleri dikkat !
Güncelleme:

Trafik sigortasının ucuza alınmasıyla ilgili asıl rekabet bugün başlıyor.

Trafik sigortasının ucuza alınması için başlatılan tüm sigorta şirketlerinin fiyatlarının tek sistemde görüldüğü sbm.org.tr henüz test aşamasında olmasına rağmen yüzde 6 ile 10 arasında daha ucuz fiyatlar sunuyor. Asıl fiyat rekabeti bugün başlayacak

Trafik sigortasının ucuza alınması için başlatılan tüm sigorta şirketlerinin fiyatlarının tek sistemde görüldüğü sbm.org.tr henüz test aşamasında olmasına rağmen yüzde 6 ile 10 arasında daha ucuz fiyatlar sunuyor. Asıl fiyat rekabetinin bugün başlaması bekleniyor.

Haziran ayından sonra astronomik artan sigorta primleri nedeniyle hükümetin harekete geçtiği trafik sigortasında fiyatları aşağı çekecek son uygulama başlıyor.

Habertürk'ten Rahim Ak'ın haberine göre, Vatandaşların daha düşük primlerden yararlanması amacıyla sigorta şirketlerine ait fiyatların tek bir sistemde görülebileceği sistem hazırlandı.

Sigorta Bilgi Merkezi bünyesinde hazırlanan sistem henüz test aşamasında olmasına rağmen mevcut sigorta primlerinden yüzde 6 ile 10 arasında daha ucuza sigorta bulunabiliyor.

Bazı sigorta şirketlerinin trafik riskini almamak için 2-3 bin gibi astronomik fiyatlar verdikleri de görülen yeni sistemde en az 5 şirketin rekabetçi fiyat verdiği de ortaya çıkıyor.

Böylece vatandaşlar kendi sigorta şirketine veya acentesinin söylediği ile yetinmeyip en ucuz sigortaya ulaşabiliyor.

YENİ TEKLİF SUNUYORLAR

Örneğin eylül ayında 800 lira fiyatla sigortalanmış bir otomobil için 50 lira daha ucuza prim teklifi veren şirketler bulunuyor.

Temmuz ayında 900 liraya sigortalanmış bir başka araç için de 753 liralık teklif şirketler tarafından verilebiliyor.

Sistemin işlerliğe kavuşması nedeniyle müşteri kaybından çekinen bazı şirketler bugün başlayacak uygulamada yeni ve doğal olarak eskisinden daha ucuz prim içeren teklifler sunmaya başladı.

Türkiye’de en yaygın sigorta olan zorunlu trafik sigortasında yapısal sorunların ortadan kaldırılması için nisan ayında kanun değişikliği yapıldı.

Sonraki dönemde sigorta primlerinin düşmeye başladığı görülmekle beraber arzu edilen makul seviyelere inemedi.

Örneğin hükümetin baskısı ile haziranda yüzde 140 tırmanarak 682 liraya çıkan primler ağustosta 613 liraya inmesine rağmen sonrası dönemde fiyatlar tekrar artarak 663 liraya kadar çıktı.

Habertürk