''Aynı fiyata Bayrampaşa Hali'nden de alabilirlerdi''

''Aynı fiyata Bayrampaşa Hali'nden de alabilirlerdi''
Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB)'nin tanzim satış noktasına Mersin'den salatalık gönderen hal esnafı: "Kilosunu 3.7 liraya sattık, nakliyeyle 4.5 liraya geldi, aynı fiyata Bayrampaşa Hali'nden de alabilirlerdi"

Ekonomideki gidişat dar gelirli vatandaşın sofrasını da etkiledi. Meyve-sebze fiyatlarının yükselişine çözüm bulmaya çalışan hükümet, çareyi belediyeler eliyle tanzim satış noktaları kurmakta buldu.

Piyasadaki fiyatın neredeyse yarısına yapılan satışlar sonrası market zincirleri de indirime gitti. Muhalefet ise tanzim satış noktalarındaki satışların seçimlerin yaklaşması nedeniyle zararına yapıldığını ve faturanın yine halka kesileceğini iddia ediyor.

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan hal esnafı Kemal Çırak, tanzim satış noktaları için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yaptıkları satışın maliyetini anlattı.

'NE TERÖRİSTLİK YAPTIK, YÜZÜMÜZ GÜLMÜYOR'

Mersin'in Aydıncık ilçesinde seracılık yapan ve ilçedeki halden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne salatalık satışı yaptığını belirten Çırak, "Salatalığın kilosunu 3.7 liraya sattık. Nakliye masrafıyla birlikte salatalık 4.5 liraya geldi. Ancak salatalık tanzim satış noktasında 4 liraya satıldı. Aynı salatalığı İstanbul'daki Bayrampaşa Hali'nde 4.5 lira zaten alabilirlerdi" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hal esnafına yönelik söylediği "Devlet nasıl teröristlerin işini mağaralarda bitirdiyse, halde terör estirenlerin işini bitiririz" sözlerine de değinen Çırak, "İki gündür 35-40 esnafın yüzü gülmüyor. Biz ne teröristlik yaptık diyorlar" ifadelerini kullanırken, tanzim satış noktalarının İstanbul ve Ankara dışında kurulmamış olmasına da değindi.

Çırak, "Diğer şehirlerdekilerin suçu ne? Onlar neden ucuza meyve-sebze yemiyor" diye konuştu.

Sputnik