Bakan az önce açıkladı; etin fiyatı belli oldu

Bakan az önce açıkladı; etin fiyatı belli oldu
Güncelleme:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, ''Ucuz et satışı kısa zamanda devreye girecek'' dedi.

Et ve Süt Kurumu'nun (ESK), marketlere ucuz et satışına kısa süre içinde başlaması bekleniyor.

Daha önce yapılan açıklamada kurumun 1 Kasım'dan itibaren satışlara başlayacağı ifade edilmişti. Ancak satış yapılacak market zincirleri henüz belirlenemedi.

 Konuya ilişkin bugün açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Kıymanın 29 liradan, kuşbaşının 31 liradan satışa sunulması için gerekli çalışmaları yaptık. Bugün yarın firmalar da belli olur" dedi.

ESK'nın verdiği bilgiye göre de talep toplamı süreci 31 Ekim'de tamamlandı. Satışı yapacak firmalar birkaç gün içinde açıklanacak.

Öte yandan yerel marketler kendilerine de ucuz et satışı yapılmasını talep ediyor. Perakendeciler, zincir marketlere ayrıcalık tanınmasının haksız rekabete yol açacağını söylüyor. İki zincir markete ucuz et satışı yapılması beklenirken, Migros ESK'nın ilanına başvuruda bulunduğunu açıklamıştı.

ESK'nın ilanına göre, marketlerde satışı yapılacak ürünler, 0,5 kilogramlık ambalajlarda olacak. Sözleşme imzalandığı tarihten itibaren zincir marketlerde başka kıyma ve kuşbaşı ürün satılamayacak. Kıyma 29, kuşbaşı 31 liradan tüketiciye sunulacak.

 

 

Seçiniz...