Bakan Elvan'dan nefes kredisi açıklaması

Bakan Elvan'dan nefes kredisi açıklaması
Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, ciro kaybı yaşayan işletmelerin faydalanacağı nefes kredisinde detayların bu hafta içi açıklanacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ekonomi gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Pandemi desteklerinin milli gelire oranının yüzde 3'ü aşacağını belirten Bakan Elvan, nefes kredisi paketi ciro kaybı yaşayan işletmeleri odağına alacak." dedi. Elvan nefes kredisi ile ilgili detayların bu hafta açıklanacağını belirtti.

"Salgından etkilenen tüccarlarımız, sanayicilerimiz ve şirketlerimiz bu kredilerden faydalanacak." diyen Elvan, "Burada biz paranın nereye gittiğini bilmek istiyoruz ve amaç dışı kullanımların da önüne geçmek istiyoruz. Kullandırılacak kredinin öncekilerden farkı, sadece ciro kaybı yaşayan işletmeleri odağına alması olacak. Alınan kredinin doğrudan firmanın ihtiyaçları için kullanılmasını temin edecek bir takım düzenlemelerimiz olacak. Çarşamba gününe kadar teknik detayların netleşmesini planlıyoruz. Faiz ve geri ödeme koşullarını bu hafta açıklayacağız." açıklamasında bulundu.

Yıl sonunda 22-25 milyar dolar cari açık beklediklerini ifade eden Elvan, "Bilişim, savunma ve enerji sektörlerinde kredi tahsis süreçleri değişecek." dedi.