Bakan'dan ucuz et açıklaması ! ''Ucuzluk'' ne kadar sürecek ?

Güncelleme:

Bakan Fakıbaba, ucuz et satışının piyasa oturana kadar devam edeceğini açıkladı.

Fakıbaba Ankara'da gazetecilerin ucuz et satışı ile ilgili soruları üzerine TV'lerden canlı yayımlanan açıklamalarında, "İki marketten başlattığımız ucuz et satışını piyasa oturuncaya, regülasyon oturuncaya kadar, kasabı, üreticiyi rahatsız etmeden sürdüreceğiz. Gerekirse (günlük) 6 ton olan kapasitemizi 10 tona çıkaracağız" diye konuştu.

Tarım Bakanlığı'ndan geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada, satış yapan firmaların dana kıymanın kilosunun 29 TL, dana kuşbaşının kilosunu 31 TL'den satmayı taahhüt ettiğini kaydetmişti.

Fakıbaba konuyla ilgili bugünkü sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün saat 1100 itibarıyla ucuz et satan mağazalarda ürünlerin tükendiğini öğrendik. Bittiyse ertesi gün bir daha gelir. Zaten amacımız bu."

Türkiye'de 80 milyon kişiye ucuz et satışı gibi bir iddialarının zaten olmadığını dile getiren Fakıbaba, "Ucuz et satışını sadece iki markete yaptırmamızı eleştirenler var. Bu doğal. Ancak bu kararı alırken 81 ilin tamamında bu satışın yapılmasını gözettik. İkisi de aynı ve en iyi fiyatı verince ikisine de verdik. (Bu adım sonrası) diğer marketler de et fiyatlarını düşürmek zorunda kaldı. Bu sevindirici" diye konuştu.

Hükümet enflasyondaki yüksek seyrin ana nedenlerinden biri olarak gördüğü gıda fiyatlarını düşürmek üzere son dönemde attığı adımlara, geçtiğimiz hafta ucuz et satışı ile ilgili adımı da ekledi.

Seçiniz...