Bakanlık kabul etti! 455 bin kişinin kredi kartı bilgileri çalındı!

Bakanlık kabul etti! 455 bin kişinin kredi kartı bilgileri çalındı!
Güncelleme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye'de 455 bin kredi kullanıcısına ait kart bilgilerinin çalınarak, sanal ortamda satıldığına ilişkin iddialar doğrulandı.

Türk kullanıcılara ait 455 bin kredi kartı bilgilerinin çalınarak, sanal ortamda satıldığına ilişkin iddialar Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından ilk kez doğrulandı. 

Kasım ayında Singapur merkezli siber güvenlik kuruluşu Group-IB'nin Kasım ayında ortaya çıkardığı veri hırsızlığı ile Türkiye'de ki 455.000 kredi kartı kullanıcısına ait kart bilgilerinin çalınarak, internet üzerinden 1 dolara satışa çıkarıldığı öne sürülmüştü.

Konuya ilişkin Bakanlık tarafından net bir açıklama yapılmazken, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in soru önergesine verilen cevap skandalı ortaya çıkardı. 

BAKANLIK İLK KEZ KABUL ETTİ: 455.000 KREDİ KULLANICISININ BİLGİLERİ ÇALINDI 

Binlerce vatandaşın kredi kartı bilgilerinin çalınarak, sanal ortamda satıldığına ilişkin iddialar konusunda bu güne kadar net bir açıklamada bulunmayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Tekin'in soru önergesine verdiği cevapta, "Söz konusu olay çerçevesinde ilk andan itibaren ilgili kurum ve kuruluşlarla, olaydan etkilenmesi muhtemel kişilerin mağduriyetine yol açmayacak şekilde önlemlerin alınması için eşgüdüm sağlanmış, vatandaşlarımızın olası mağduriyeti engellenmiştir" diyerek, 455.000 kredi kartı kullanıcısına ait bilgilerin çalındığını kabul etmiş oldu. 

"BAŞKA ÜLKELERİN DE BİLGİLERİ SATILIYOR"

Bakan Turhan'ın konuya ilişkin verdiği cevapta, "Olayda adı geçen (Kredi kartı bilgilerinin satıldığı internet sitesinde söz konusu bilgiler halihazırda yer almamakta olup, dünya genelinde bir çok ülkeye ait vatandaşların kredi kartı bilgilerinin bu sitede satılmaya devam ettiği bilinmektedir" demesi dikkat çekti.