Başbakan'dan iş adamlarına büyük sürpriz

Başbakan'dan iş adamlarına büyük sürpriz

Başbakan Yıldırım, iş adamlarına cep telefonu numarasını verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ev sahipliğinde düzenlenen 9. Ticaret ve Sanayi Şurası’nda işadamlarına sürpriz yaparak telefon numarasını verdi.

Yıldırım’la beraber salonda bulunan diğer bakanlar da, Başbakan’ın talebine uyarakcep telefonu numaralarını işadamlarıyla paylaştı. Numaraların paylaşılması sırasında salonda renkli görüntüler yaşandı.

BEKLEMİYORDUNUZ GALİBA

Önceki gün gerçekleşen TOBB 9. Ticaret ve Sanayi Şurası’nın gün boyu Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında sürmesi ve her il temsilcisinin sorunlarını aktarması bekleniyordu. Ancak Yıldırım, güvenlik zirvesine katılacağını belirterek; programın ilk bölümünde yer aldı, 40’dan fazla il temsilcisini dinledikten sonra da bakanları salonda bırakarak ayrıldı. Bundan sonraki bölümde, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli,Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik katılımcıları dinledi ve daha sonrasında her biri kendisine yönelik soruları yanıtladı. Bu değerlendirmelerin sonuna doğru bir ara salondan çıkan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Yıldırım’la birlikte geri döndü. Yıldırım’ın salona girişi sırasında “Beni beklemiyordunuz galiba” demesi, kahkahalara yol açtı. 

NUMARAMI VERİYORUM
Başbakan Yıldırım’ın işadamlarına sürprizi bununla da sınırlı kalmadı. İş dünyasının sorunlarının çözülmesi için atılacak adımları anlatan Yıldırım, birden kendi cep telefonnumarasını salonda paylaştı. Yıldırım daha sonra Gümrük Bakanı Tüfenkci ve Başbakan Yardımcısı Canikli’ye dönerek “Siz de verin numaralarınızı” dedi. İki bakan da numaralarını işadamlarıyla paylaşırken; Yıldırım “Sizinle ilgili bakanımız Gümrük Bakanımız. Önce Tüfenkci arkadaşımızı arayın, o da olmazsa Sayın Canikli’yi arayın. Yine de çözüm bulamazsanız beni arayın. Ben yardımcı olayım. Ama gecenin bir yarısı arayıp, ‘Bakanlar açmadı’ da demeyin. Mesaj atın, arkadaşlarımız size dönecektir. Yine de sorun çözülmezse ben de numaramı verdim” diye konuştu. Telefon numaraları salonda hızla not alırken, bazı işadamlarının talepleri üzerine numaralar tekrarlandı.