Başına ödül konmuştu... Yakalandı !

Başına ödül konmuştu... Yakalandı !
Güncelleme:

Aranan teröristler listesinde "mavi" kategoride yer alan DHKP-C'li terörist yakalandı.

Aranan teröristler listesinde "mavi" kategoride yer alan terör örgütü DHKP/C'nin sözde üst düzey sorumlusu Hatice Ruken Kılıç'ın, itirafçı olan başka bir DHKP/C mensubunun verdiği ifade doğrultusunda yakalandığı ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ekipleri, geçtiğimiz ay Avrupa'dan gelip yurda giriş yapmaya çalışan ve  terör faaliyetlerinde bulunup, örgüt mensupluğu suçlamasıyla aranan bir DHKP-C militanını yakalayarak gözaltına almıştı.

Örgütün Avrupa kanadında faaliyetlerde bulunurken Türkiye'ye gönderilen terörist, İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'de sorguya alınınca, etkinlik pişmanlık yasasından yararlanarak itirafçı oldu.

Adı gizli tutulan itirafçı DHKP-C mensubunun verdiği bilgiler doğrultusunda, Avcılar'da bulunan bir hücre evinde saklandığı belirlenen örgütün sözde üst düzey sorumlularından Hatice Ruken Kılıç'ın yakalanması için harekete geçildi.

2015 yılının Ağustos ayında ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğuna gerçekleştirilen silahlı saldırının faili olarak "mavi" kategoride Hatice Ruken Kılıç’ın saklandığı adres tespit edildi. 

İstihbarat ve TEM ekipleri, Kılıç ve beraberindeki başka bir örgüt mensubunu 2 Şubat Cumartesi günü Avcılar'da düzenlediği operasyonla yakalayarak gözaltına alındı.

Yanında bulunan bir erkek örgüt mensubuyla saklandığı adrese girerken gözaltına alınan Kılıç’ın çantasından tabanca çıktı. 

Yakalanması için 1 milyon 500 bin lira ödül konan Kılıç, sevk edildiği mahkemece tutuklanıp cezaevine konuldu.

Milliyet

Etiketler ödül terörist dhkp-c