Bedaş, Esenyurt’a 9,5 Milyon Tl'lik Yatırım Planlıyor

Bedaş, Esenyurt’a 9,5 Milyon Tl'lik Yatırım Planlıyor

İSTANBUL (AA) - Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), Esenyurt ilçesine 2016 yılı içinde 31 adet elektrik tesis projesini kapsayan 9,5 milyon liralık...

İSTANBUL (AA) - Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), Esenyurt ilçesine 2016 yılı içinde 31 adet elektrik tesis projesini kapsayan 9,5 milyon liralık yatırım öngörüyor.

BEDAŞ açıklamasına göre, şirket, Esenyurt ilçesindeki elektrik dağıtım hizmetlerini iyileştirmek adına bu yıl içerisinde 9,5 milyon lira tutarında 31 adet elektrik tesis projesi yürütmeyi planlıyor. Plan kapsamında 12 yeni trafo merkezi tesis edilirken, beş adet mevcut trafonun gücü yükseltilecek, sekiz adet ekonomik ömrünü tamamlamış trafo merkezi de tümüyle yenilenecek.

20 kilometre alçak gerilim ve 45 kilometre yüksek gerilim yer altı kablosunun tesis edileceği planda, 15 kilometre yeni aydınlatma hattı kurulacak ve 290 adet de yeni aydınlatma direği tesis edilecek.

Yerel yönetimlerle iletişime hız veren BEDAŞ, olası arızalara daha hızlı müdahale için muhtarlar ile kurulan whatsApp grubu ön planda olmak üzere, tüm iletişim kanallarını aktif şekilde kullanıyor.

Elektrik dağıtımı sektöründe, tüketici deneyimini sosyal medyada yeniden şekillendirmeyi hedefleyen BEDAŞ, sektörde bir ilke imza atarak geçen yıl kasım ayında twitter destek hesabı açmıştı. Öte yandan tüketicilerin özellikle planlı ve anlık kesintiler hakkında hızlı bilgi almasını sağlamak adına da "BEDAŞ 186 Mobil Uygulaması" geliştirildi.

İlk aşamada android tabanlı olarak hazırlanan uygulamada harita üzerinden lokasyon seçilerek, kullanıcının kendi bölgesini etkileyen planlı bakım ve yatırım çalışmaları anlık olarak görülebiliyor. Üyelik sistemi sayesinde de ihbar bırakılabiliyor, ihbarın son durumu başvurularım bölümünden takip edilebiliyor.