Benzin ve motorine okkalı zam geldi !

Benzin ve motorine okkalı zam geldi !
Güncelleme:

Bugün itibariyle itibaren benzine 17 kuruş, motorine 18 kuruş zam geldi. Zamlar pompaya da yansıdı.

Benzine ve motorine dün gece itibariyle zam yapıldı. Zamlar Benzinde 17 kuruş, motorinde ise 18 kuruş olarak gerçekleşti.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, söz konusu artış pompa fiyatlarına motorinde ortalama 18, benzinde ise 17 kuruş olarak yansıdı.

Buna göre, Ankara'da ortalama 5.76 liradan satılan motorinin litre fiyatı 5.94 lira oldu. Motorinin litresi İstanbul'da 5.63 liradan 5.81 liraya, İzmir'de ise 5.71 liradan 5.89 liraya yükseldi.

Benzinin fiyatı Ankara'da ortalama 5.94 liradan 6.11 liraya, İstanbul'da 5.82 liradan 5.99 liraya, İzmir'de de 5.92 liradan 6.09 liraya yükseldi..

Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.

İNDİRİMLERİN SEVİNCİ KURSAĞIMIZDA KALDI

Türkiye’de, akaryakıt tarifelerini belirleyen Brent petrol fiyatları, ABD’nin İran’a yönelik petrol yaptırımının da etkisiyle ekim ayının başında 85 doları aştı. İstisnaların açıklanmasının ardından düşmeye başladı. Aralık ayının son çeyreğinde 50 dolara kadar geriledi.

Bu dönemde dolar kuru ve uluslar arası piyasalarda motorin ve benzin fiyatları da düştü. Bu olumlu gelişmeler gerek benzine gerekse de motorine peş peşe indirim olarak yansıdı. Benzin, 7 TL’den 6 TL’nin altına düşmüştü.

Seçiniz...