Piyasalarda çalkantı sürüyor! İşte dolar, euro ve altında son rakamlar

Piyasalarda çalkantı sürüyor! İşte dolar, euro ve altında son rakamlar
Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa paylaşımı ve yeni Merkez Bankası Naci Ağbal'ın açıklamalarının ardından düşüş eğilimine giren piyasalar, yeni Hazine ve Maliye Bakanı'nın açıklanmasıyla yeniden yükselişe geçti. Dolar/TL 8,24 TL'den, Euro/TL 9,72 TL'den, Sterlin/TL 10,93 TL'den işlem görürken, Gram altın da 497 TL'den işlem görüyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasının ve yeni Merkez Bankası Naci Ağbal'ın açıklamalarının ardından piyasalarda bir düşüş başlamıştı. Ancak düşüş kısa süreli oldu. Piyaslardaki bir yukarı bir aşağı süreç devam ediyor.

Dolar/TL 8,24 TL'den, Euro/TL 9,72 TL'den, Sterlin/TL 10,93 TL'den işlem görürken, Gram altın da 497 TL'den işlem görüyor.

Ons'u 1.877 dolardan fiyatlanan altında, gram altın 493/497TL, çeyrek altın 799/816 TL, Cumhuriyet altını 3.284/3.22 TL alış/satış fiyatıyla işlem görüyor.

Gümüş ise 6,41 TL'den işlem görüyor.

Diğer yandan BITCOIN 15.236 dolar seviyesinde.

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan olduYeni Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan oldu

Analistler, TCMB Başkanı Ağbal'ın açıklamalarının Türk lirası varlıkları olumlu etkilediğini belirtti. Bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında Almanya'da dış ticaret dengesi ve Avro Bölgesi'nde yatırımcı güven endeksi verilerinin takip edileceğini kaydeden analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, ekonomik teşvikler, jeopolitik ve siyasi gelişmelere ilişkin haberlerinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını bildirdi.

Ağbal, banka olarak temel amaçlarının fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmek olduğunu belirterek, "Fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacaktır. Para politikasında, şeffaflık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik ilkeleri çerçevesinde iletişim güçlendirilecektir." ifadelerini kullanmıştı.

Seçiniz...