Binance'ın CEO'sundan ''Elon Musk'' uyarısı

Binance'ın CEO'sundan ''Elon Musk'' uyarısı
Güncelleme:

Dünyanın en çok tercih edilen kripto para borsalarının başında olan Binance'ın CEO'su Changpeng Zhao, Twitter hesabından önemli açıklamalarda bulundu.

Sert düşüşler yaşanan kripto para borsasında, Çin'in kripto para kararı ile ünlü milyarder iş insanı Elon Musk'ın paylaşımlarının etkili olduğu uzmanlar tarafından yorumlanıyor. Musk'ın paylaşımlarının piyasada etkili olmasının ardından Binance CEO'su Zhao, takipçilerini uyaran açıklamalar yaptı.

BINANCE'DA PARA ÇEKME İŞLEMİ GEÇİCİ OLARAK DURDU
Bitcoin'deki düşüşün ardından birçok yatırımcı coinlerini nakite çevirmeye ve para çekmeye başladı. Sistemlerde yaşanan yoğunluk Binance'ın ağını etkiledi ve yaklaşık olarak bir saat para çekme hizmeti vermemesine neden oldu. Bu duruma açıklık getiren Zhao, Binance'ın işlem platformunda piyasaların hızlı hareket ettiği zamanlarda problemler yaşanabildiğini, dünkü işlem durdurmanın da bundan kaynaklandığını belirtti.


ELON MUSK'I ELEŞTİRDİ VE TAKİPÇİLERİNİ UYARDI
Elon Musk'ın sürekli speküle ettiği kripto para piyasalarına ilişkin olarak Zhao "Musk'ın sözleri kripto para piyasalarını hareket ettiriyor, dikkatli olunması gerekiyor" yorumunu yaptı.

Zhao'nun bu uyarısının ardından, Musk bugün Twitter'dan tekrar paylaşım yaparak DOGE'nin bir dolar olabileceğini belirtti. Musk'ın paylaşımın ardından Dogecoin'de bir saat içinde yaklaşık yüzde 10 oranında artış oldu.

Zhao geçtiğimiz günlerde Elon Musk'ı Tesla'nın otomobilleri Bitcoin ile satmaktan vazgeçmesi üzerine Musk'ı takipten çıkmıştı. Zhao'nun Elon Musk'ı takipten çıktığını fark eden takipçisine "Bunu büyük bir mesele haline getirmedim, ancak fark ettin" dedi ve "Bu kendisine ya da başka bire karşı yaptığım bir şey değil. İstediğini söyleyebilir. Zaten çok fazla insan takip etmiyorum" açıklamasını yaptı.


İşte Zhao'nun o paylaşımı;


BITCOIN NEDEN DÜŞTÜ?
BBC'nin haberine göre, koronavirüs salgını sırasında iyi bir performans gösteren teknoloji ve hızlı büyüyen şirket hisseleri de son haftalarda zorlanıyor.

CNBC'ye göre kripto paralardaki değer kaybı, yatırımcıların spekülatif ticari yatırımlardan uzaklaştığına işaret eden genel bir eğilimin sonucu olabilir.

Büyük çoğunluğu teknoloji şirketlerinden oluşan Nasdaq Bileşik Endeksi, Nisan ayı sonundaki seviyelerinden yüzde 7'ye yakın bir oranda düştü.

Aynı zamanda kripto paralardaki düşüş ABD'de ertelenmiş vergilerin ödenmesi dönemine de denk geldi. Bu da yatırımcıların sermayeden edindikleri vergi yükümlülüklerini ödemek için nakde ihtiyaç duydukları anlamına geliyor.
Bitcoin ve diğer kripto para birimleri, piyasalar için önemli araçlar haline geldikçe dünyanın dört bir yanındaki düzenleyici kurumların radarına düştü.

"KRİPTO KIŞI"
Yatırım şirketi Bernstein'dan analist Harshita Rawat, Salı günü yayımladığı piyasa notunda hükümetlerin kripto paraları hedef almasının yatırımcıların daha az ticaret yapmasına yol açtığını, bunun da bir "kripto kışının" daha yaşanmasına neden olabileceğini söyledi.

Rawat, gelişmekte olan ülkelerin kripto para birimlerini, kendi para birimleri ve parasal sistemlerine daha büyük bir risk olarak görebileceklerini, o yüzden daha sert önlemler alabileceğini de ekledi.

Salı günü Çin'in getirdiği işlem yasağı da bu duruma bir örnek olabilir.

Diğer yandan Musk'ın desteğiyle yükselişe geçen ancak kuruluşu aslında bir şakaya dayanan dogeceoinin uzun süre parlaması da kripto paraların güvenilirliğini sarsan bir gelişme olarak görülüyor.