Bitcoin tepetaklak! Tek bir iddia ile çakıldı

Bitcoin tepetaklak! Tek bir iddia ile çakıldı
Güncelleme:

Cumartesi günü 61 bin 481 dolarla rekor tazeleyen Bitcoin, Hindistan'ın kripto paraları yasaklayacağına dair iddialarla birlikte büyük düşüş yaşadı.

Cumartesi günü 61 bin 481 dolarla rekor tazeleyen Bitcoin, Hindistan'ın kripto paraları yasaklayacağına dair iddialarla birlikte büyük düşüş yaşadı. Son 24 saatte yüzde 8.5 değer kaybederek 56 bin 000 doların altına inen Bitcoin'i benzer bir düşüşle Ethereum takip etti. Son düşüşe rağmen Bitcoin hala haftalık olarak yüzde 11.5 değer kazanmış durumda...

Reuters'ın haberine göre, Hindistan'da hazırlanan yasa teklifiyle kripto para birimleri ile işlem yapanlar, para birimlerini bulunduranlar, madenciliğini yapanlar, yeni bir para birimi oluşturanlar ve kripto varlıkları transfer edenler hakkında cezai işlem uygulanacak.

 SATIŞLAR HIZLANDI

Dünyanın en büyük 5'inci ekonomisi olan Hindistan'da kripto paraların yasaklanacağı iddiası kripto para piyasasında satışlara neden oldu.

İLK 100'DEKİLERİN 89'U...

Bitcoin son 24 saatte yüzde 8.5 gerileyerek 55 bin 611 dolara kadar geriledi. Ethereum da benzer bir şekilde yüzde 7'lik değer kaybıyla bin 764 dolara düştü. Binance Coin yüzde 7.2, Dogecoin ise yüzde 8.4 değer kaybetti.

Piyasa değeri bakımından ilk 100'de bulunan kripto paraların 89'unda dolar bazında yüzde 1.2 ila yüzde 14.5 arasında değer kayıpları yaşandı. Kripto paraların toplam piyasa değeri cumartesi günkü 1 trilyon 850 milyar dolarlık zirvesinden bugün 1 trilyon 685 milyar dolara geriledi. Yani 165 milyar dolarlık kayıp yaşandı.

REKOR SEVİYEYE YÜKSELMİŞTİ

Son gelişmelere rağmen Bitcoin bir hafta öncesine göre yüzde 11.5 değer kazanmış durumda. Bitcoin haftasonu ABD Başkanı Joe Biden'ın 1.9 trilyon dolarlık yeni koronavirüs destek paketini onaylamasının etkisiyle rekor seviyeye yükselmişti.


 PAYLAŞ