Bitcoin'de yön nereye ? İşin uzmanından dikkat çeken tahmin

Bitcoin'de yön nereye ? İşin uzmanından dikkat çeken tahmin
Güncelleme:

Kripto para piyasaları yeni haftaya değer kazanarak girerken Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü Bitcoin için tahminini açıkladı.

Kripto para piyasaları yeni haftaya değer kazanarak girdi. Coingecko'da yer alan verilere göre piyasalar son 24 saatte yüzde 3 yükselerek 1.16 trilyon dolara çıktı.

Saat 10.05 itibariyle Bitcoin yüzde 3.3 yükseldi. BTC'nin fiyatı 23 bin 758 dolar seviyesine geldi.  Ethereum da Bitcoin'le benzer bir değer artışı yaşadı. ETH'nin fiyatı yüzde 3.1 artarak bin 735 dolara çıktı. 

Ripple ve Dogecoin de haftaya yukarı yönlü hareketle giren kripto paralar arasında yer aldı. XRP'nin fiyatı yğzde 1.8 artarak 37.8 cent olurken DOGE ise yüzde 3.1 değer artışıyla 7 centin üzerine çıktı.

Kripto para piyasalarında durum bu şekildeyken, Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü haftanın ilk iş gününde bir değerlendirme yaptı.

"Kripto paralar temmuz ayının yoğun gündemi sonrası rahatlama yaşıyor. Bitcoin yeniden 24.000$ üzerine çıkarken kripto paralarda yükseliş beklentimiz devam ediyor." diyen Süllü sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle ABD’nin son istihdam raporları bize resesyonun çok derin olmadığını gösterirken, aynı zamanda bu hafta çarşamba günü de gelecek olan ABD TÜFE verileri ile ekonomiyi tartma fırsatımız olacak. Korku ve açgözlülük göstergeleri bir yana hassasiyet göstergelerinin fiyattan pozitif ayrıştığını görüyoruz. O nedenle ilginin giderek arttığı kripto paralar yeniden çıkış fırsatı yakalayabilir ve 30.000$ beklentimize doğru hareketlenebilir. Henüz kripto paralara ilişkin kuvvetli bir para girişi olmasa da piyasa mevcut likit durumu ile 30.000$ seviyesini test edebilir. Borsalardan BTC çıkışları Bitcoin fiyatı olumlu olurken, madencilik firması Core Scientific temmuz ayında 1975 adet Bitcoin sattığını açıklayarak elinde kalan 1205 adet BCT’yi de satacağını açıkladı. Rakamlara da bakılınca en kötünün geride kaldığını görebiliyoruz. Bu hafta 9 Ağustos’ta Hedera ağ güncelleme, 11 Ağustos Ethereum Goerli Çatalanması ve 13 Ağustos’ta Monero ağ güncellemesi önemli olacak."