Boğaz köprüleri geçiş ücretlerine zam geldi

Boğaz köprüleri geçiş ücretlerine zam geldi

Yeni yıl ile birlikte otoyol ve boğaz köprülerinden geçiş ücretlerine zam gelirken, Osman Gazi Köprüsü'nde ise indirime gidildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada, yeni yılda otoyollar ve köprü ücretlerinde yapılan düzenlemeyi kamuoyuyla paylaştı.

Boğaz köprüleri geçiş oranı ortalama yüzde 48 oranında arttırıldı. Buna göre otoyollarda en yakın mesafe geçiş ücreti 2.25 TL, en uzak mesafe ücreti 20 TL, Boğaz Köprüleri otomobil geçiş ücretleri ise 7 TL olarak belirlendi.

KUZEY ÇEVRE OTOYOLU VE YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ YÜZDE 20

Yine Karayolları Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Yap-işlet-devret sözleşmesi gereği İstanbul Kuzey Çevre Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprü ücretlerinin yüzde 20 oranında arttırıldığı belirtildi. Buna göre, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde otomobil geçiş ücretleri 11.95 TL oldu.

Tarife şöyle: Birinci sınıf araçlar 11.95 TL, ikinci sınıf araçlar 15.90 TL, üçüncü sınıf araçlar 29.50 TL, dördüncü sınıf araçlar 74.95 TL, beşinci sınıf araçlar 93.20 TL, altıncı sınıf araçlar 8.35 TL

OSMAN GAZİ KÖPRÜSÜ'NDE İNDİRİM

Osmangazi Köprüsü geçiş ücretinde ise yüzde 26 oranında indirime gidildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Osmangazi Köprüsü'nde geçiş ücretlerinde indirim yapıldığını belirterek, "89 lira olan geçiş ücreti 65,65 liraya düşürüldü" dedi.

İDO'DAN İNDİRİM HAMLESİ

Osmangazi Köprüsü'ndeki yüzde 20'lik indirimin ardından İDO da Eskihisar-Topçular Araba vapuru ücretleri de yüzde 25 indirim yaptı.

İzmit Körfezi'nin karayolu geçişini sağlayan Osmangazi Köprüsü ücretleri 1 Ocak'tan itibaren 89 liradan 65,65 liraya düşürüldü. Körfezde, Eskihisar- Topçular arasında araba vapuru seferleri yapan İDO da taşıma ücretlerine yüzde 25 indirim yaptığını yazılı açıklama ile duyurdu. İndirimle otomobil ve binek araç tek yön ücreti 45 lira oldu. Gidiş- dönüş bileti tercih edilirse ücret 80 lira olacak.