Borsa İstanbul akşamları da açık kalacak

Borsa İstanbul akşamları da açık kalacak
Güncelleme:

Borsa İstanbul Genel Müdürü Atilla, VİOP'ta akşam seansının da devreye alınacağını belirterek "saat 19.00-23.00 zaman diliminde de piyasamızın açık olacak" dedi.

Borsada kısa vadeli al-satlar yerine, detaylı analiz yapan yatırımcıların uzun vadede altından da dövizden de daha çok getiri elde edebildiklerini söyleyen Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Hakan Atilla “Çocuğunun geleceği için 18 yıl önce her ay bir çeyrek altın satın alan bir kişinin birikim tutarı bugün yaklaşık 100 bin lira yapıyor. Aynı tutara denk gelen miktarda dolar alıp vadeli mevduatın üzerine eklese birikim tutarı 75 bin liraya ulaşacaktı. Halbuki, temettü verimi yüksek olan 10 şirkete yatırım yapsa yaklaşık 170 bin liraya ulaşıyor” dedi.

Borsa İstanbul’un hedeflerini anlatan Atilla, swap piyasasının günlük ortalama işlem hacminin 10 milyar liraya ulaştığını söyledi. Türev ürün ve hizmet yelpazesinin de genişleyeceğini belirten Atilla, önümüzdeki günlerden itibaren borsanın akşamları da açık kalacağını açıkladı ve ekledi:

“VİOP’ta akşam seansını devreye alacağız. Saat 19.00-23.00 zaman diliminde de piyasamızın açık olması sayesinde, örneğin ABD piyasasının gündüz seansında işlem yapan bir yatırımcının aynı anda Borsamızda da işlem yapabilmesi mümkün olacak.”