Borsa İstanbul tarihi zirvede

Borsa İstanbul tarihi zirvede
Güncelleme:

Ekim'de %7 değer kazanan Borsa İstanbul, Türkiye’nin büyüme beklentisinin artmasına bağlı olarak dün 113 bini aşarak bütün zamanların rekorunu kırdı.

Türkiye’nin güçlü büyümesine ilişkin beklentilerin artması, Borsa İstanbul’u coşturdu. Geçtiğimiz ay yüzde 7 değer kazanan Borsa İstanbul Ulusal 100 Endeksi, hafta başından bu yana sürdürdüğü çıkışla dün yeni bir zirve yaptı. 113 bin puana aşarak bütün zamanların rekorunu kıran borsadaki yükselişin devam edeceği yorumları yapılıyor.

ÜÇ GÜNDE %4,8 ARTIŞ

Geçtiğimiz haftayı 107 binin üzerinde kapatan Borsa İstanbul, haftanın ilk gününü yüzde 0,56’lık artışla 108.466 puandan tamamladı. Salı günü yükselişini daha güzlü alımlarla sürdüren borsa yüzde 1,55 değer kazandı ve günü 110.142,60 puandan kapattı. Kredi Garanti Fonu desteğinin kalıcı hali geleceği haberiyle dün adeta coşan Borsa İstanbul bütün zamanların rekorunu 113 bin puanının üzerine çıkardı. Dünkü yüzde 2,7’lik yükselişle birlikte borsanın bu haftaki değer kazandı yüzde 4,8’i buldu.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, ekimde yüzde 7,03 yükselerek eylüldeki kayıplarının tamamını telafi etti ve tüm zamanların en yüksek aylık kapanışını gerçekleştirdi.