Bu iddia olay olur! ''İktidar bazı şirketlerden önden vergi rica etti''

Bu iddia olay olur! ''İktidar bazı şirketlerden önden vergi rica etti''
Güncelleme:

2022 Ocak bütçesindeki 14,5 milyarlık Kurumlar Vergisi tahsilatı ve 14,9 milyar TL'lik faiz geliriyle ilgili olarak AK Parti Hükümeti'nin bazı şirketlerden Kurumlar Vergisi’ni erken ödemeleri için ricada bulunduğu, bu nedenle ocak vergisinde 30 katlık gizemli artış oluştuğu öğrenildi.

Hükümetin “30 milyar lira fazla verdik” diyerek açıkladığı 2022 Ocak bütçesindeki 14.5 milyar liralık gizemli Kurumlar Vergisi tahsilatı ile 14.9 milyar liralık sürpriz faiz geliri bütçede “şeffaflık” kuşkusuna yol açtı.

Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer'in haberine göre Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıklamadığı 30 katlık Kurumlar Vergisi gelir artışı konusunda en çarpıcı yanıt üst düzey eski bir Maliye bürokratından geldi.

Eski bürokrat, “Normalde ocak ayında Kurumlar Vergisi'nden böyle bir tahsilat olmaz. Herkes gibi bizler de paranın nereden geldiğini merak edip soruşturduk. Öğrendiğimize göre, şubatta verilecek geçici vergi beyannamelerinin ocakta verilmesi için bazı şirketlere ricada bulunulmuş. Bu şirketler de ricayı kırmayıp bir ay erken ödeme yapmışlar. Demek ki nazın geçtiği, ricada bulunulabilecek şirketlerin kapısı çalınmış, onlar da kırmamışlar. Merkez Bankasından da rica edilmiş mi, bilemiyoruz” dedi.

 

(Kaynak)