Bu ''kişiye özel varlık barışı yasası'' iddiası gerçek çıkarsa vay Türkiye'nin haline!

Bu ''kişiye özel varlık barışı yasası'' iddiası gerçek çıkarsa vay Türkiye'nin haline!
Güncelleme:

CHP'li Milletvekili Erdoğan Toprak, Türkiye ve dünya gündemine dair yayınladığı haftalık raporunda son günlerde adı birçok iddiaya karışan Sezgin Baran Korkmaz'a yönelik iddialar var. Toprak'ın yayınladığı raporda SBK'nın özel uçağının 40 kez Venezuela'ya gittiği ve 'varlık barışı' adı altında çıkan yasanın SBK için çıktığı iddiaları yer alıyor.

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, gündeme dair hazırladığı haftalık raporunda; "İktidarın kayıt dışı servet affı konusunda neden ısrarlı olduğu ABD'nin müdahalesiyle ortaya çıkan 'kara para' operasyonuyla somutlaştı. Siyasi koruma ve destek olmasa, tüm bu işleri başarabilmesi olanaksız olan yüz milyonlarca dolarlık kara serveti aklayanlar hakkında iktidarın suskunluğu manidardır. Bahse konu bu kişinin (SBK) özel uçağının 40 kez Venezuela’ya gittiğinin ortaya çıkmasının gerekçesi bile sorgulanmamaktadır” değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan Toprak, Türkiye ve dünya gündemine ilişkin hazırladığı haftalık raporu yayınladı. Raporun en dikkat çekici kısmında son günlerde gündeme farklı iddialarla gelen SBK'nın 'varlık barışı' yasasından yararlandığı ve hatta bu yasanın SBK için çıktığı iddiası var.

"İKTİDARIN SUSKUNLUĞU MANİDAR"

Kara serveti aklayan ismin SBK olduğunu ve bu ismin özel uçağının 40 kez Venezuela'ya gittiğini dile getiren Toprak, iktidarın sessiz kalmasına da yüklenerek şu sözleri söyledi, “İktidarın 'varlık barışı' adı altında yasa dışı, kaynağı belirsiz servetleri aklama konusunda neden bu kadar ısrarcı ve hevesli olduğu ABD’nin müdahalesiyle ortaya çıkan son kara para operasyonuyla somutlaştı. Siyasi koruma ve destek olmasa, tüm bu işleri başarabilmesi olanaksız olan yüz milyonlarca dolarlık kara serveti aklayanlar hakkında iktidarın suskunluğu manidardır. Bahse konu bu kişinin (SBK) özel uçağının 40 kez Venezuela’ya gittiğinin ortaya çıkmasının gerekçesi bile sorgulanmamaktadır.

Milyonlarca dolarlık kara servet sahipleri için düzenlenen Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporlarıyla yargı kararları iki ayda değiştirilmekte, el konulan mal varlıkları, banka hesapları üzerindeki blokajlar kaldırılmakta ve yurt dışına çıkış yasakları iptal edilmektedir. Kara para organizatörü, 7 aya varan süreden bu yana yurt dışında elini kolunu sallayarak dolaşmaktadır. Ortaya saçılan iddialar sonrasında iktidar, bu kişi hakkında İnterpol’den kırmızı bülten, yakalama emri çıkartıldığını açıklamasına karşılık bunların gerçek olmadığı, ta ki bu kişi yurt dışında bulunduğu ülkede, ABD hazinesinin tutuklama ve iade talebiyle yakalanınca ortaya çıktı. İktidar, iade talebi yazısı gönderildiğini açıklamasına karşılık, şu ana kadar bu kişinin dosyasında Türkiye’nin iade talebi görünmüyor. Yani siyasi-bürokratik koruma kollama devam ediyor. İktidarın suskunluğu oldukça manidardır. ABD’de hakkında kara para aklama ve hazineyi dolandırma iddiasıyla 225 yıl hapis cezası istenen bu kişinin, Türkiye’ye iade edilmeyi ve Türkiye’de yargılanmayı talep etmesi daha da manidardır."