900 Nestle işçisi grevde

900 Nestle işçisi grevde

Nestle'nın Bursa Karacabey'deki fabrikasında çalışan 900 işçi bugün greve gidiyor. İşçiler sabah saatlerinde fabrika önünde toplandı.

Sendika yetkilileri, 900 işçi adına yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine grev kararı aldıklarını duyurdu.

Grev kararının, arabulucu aşaması da dahil 10 görüşmenin sonucunda anlaşmaya varılamadığı için alındığını söyleyen Tekgıda-İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Akyürek, anlaşmazlığın ücretle sınırlı olmadığını vurgulayarak, “Çalışma düzenine dair de işçilerin sıkıntıları var. Biz bu konularda da toplu iş sözleşmesi taslağımıza maddeler koyduk. Gerçek anlamda bir düzenleme istiyoruz” dedi.

NESTLE SU VE ERİKLİ SU İÇİN GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Görüşmelerden sonuç çıkmadığı taktirde yasal hakları olan fiili greve gideceklerini daha önce söylediğini belirten Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, Nestle Gıda ile yürüttükleri ilk TİS görüşmelerinde, anlaşmaya varamadıklarını kaydetti. Türkel, Nestle Gıda'nın yanı sıra Nestle Su ve Erikli Su için de görüşmelere devam ettiklerini söyledi. Grev kararının yapılan 10 görüşme sonrası uzlaşmaya varılamaması neticesinde alındığını belirten Türkel, anlaşmazlık konuları arasında, ücretin yanı sıra bir dizi sosyal haklar ve çalışma koşullarının yetersizliği olduğunu dile getirdi. 1700 çalışanın bulunduğu Nestle fabrikasında 900 işçi bu sabah resmen greve başladı.

Etiketler bursa nestle erikli