Emeklilere Haziran'da 300 lira müjdesi !

Emeklilere Haziran'da 300 lira müjdesi !

Bankalar ile imza Haziran’da atılacak. Emeklilere yıllık 200 ile 300 lira arasında promosyon verilecek.

11 milyona yakın emekli artık memurlar gibi maaşlarının yattığı bankalardan promosyon alacak. Emeklilere promosyon ödenmesi için bankalar ile sıkı pazarlık yürüten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışmayı tamamladı. Ulaşılan rakamı ve nasıl ödeneceğini yeni hükümet açıklayacak. Emekliler merakla açıklamayı beklerken; detaylar açıklandı. İşte promosyonun satır başları:

BANKASINI SEÇECEK

Emeklilerin en çok merak ettiği konu, promosyonun tutarı. Edinilen bilgiye göre; bankalar, emeklilere yıllık 200 lira ile 300 lira arasında promosyon ödemesi yapacak.

Promosyon, 3 yıllık periyodlarla ödenecek. Bu durumda emekliler, 3 yıllık dönem için 600 lira ile 900 lira arasında bir promosyon elde edecek.

Bütün bankalar emeklilere promosyon ödemesini yapacak. Emekli, hangi bankanın maaşını yatırmasını tercih ediyorsa, o bankadan promosyonunu alacak.

ÖDEME İÇİN 2 FORMÜL

Promosyonun ödenme şekli henüz kesinleşmedi. İlk formül, emeklilere bankaların promosyonu tek seferde ve peşin ödemesi. Bu formüle göre; emekli maaşını aldığı banka ile sözleşme imzalayacak. Banka 3 yıllık promosyonu hemen ödeyecek. Promosyonu alan emekli, karşılığında anlaşmayı kapsayan 3 yıl boyunca aynı bankada kalacak. 3 yılın sonunda emekli isterse bankasını değiştirecek. Yine banka ile sözleşme imzalayarak promosyonunu alacak ve 3 yıl o bankayla devam edecek. Gündeme gelen bir diğer formüle göre ise, banka emekli ile 3 yıllık sözleşme imzalayacak, promosyon 3 eşit taksitte ödenecek. Ancak beklenti, promosyonun emeklilere tek seferde ve peşin verilmesi...

Promosyon için SGK ve bankalar protokol imzalayacak. Bu imzanın Haziran'da atılması bekleniyor. Ardından da emekliler promosyona kavuşacak.

ÇALIŞMA TAMAM

Promosyonla ilgili müjdeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu açıklamıştı. Soylu, "Bakanlığımız ve Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesindeki arkadaşlar çok kapsamlı bir çalışma yaptılar. Gerek kamu bankaları gerek özel bankalarla birlikte çok iyi bir çalışma yürüttüler. Çalışmalarımızı tamamladık. İnşallah yeni hükümet bu konudaki adımı atacak" demişti.