Ev hanımlarına kredi müjdesi !

Ev hanımlarına kredi müjdesi !

Hazine, ev hanımlarını patron yapacak kredi müjdesini verdi.

Hazine, yatırım ve iş ortamını desteklemek amacıyla üç yeni model üzerinde çalışıyor. Ev hanımlarına mikro kredileri yaygınlaştırmayı planlayan Hazine, teknolojiye yönelen fonlara da destek verecek. Ayrıca kira sertifikasını büyük projelere de açacak.

Star gazetesinden Ercan Baysal'ın haberine göre yatırım ve iş ortamını artırmak, büyümeyi desteklemek amacıyla Hazine kesenin ağzını açıyor. Hazine Müsteşarlığı, üç yeni model ile hem reel sektörü destekleyecek hem de girişimcilerin finansmana erişimini kolaylaştıracak. Bu kapsamda öncelikli olarak ev hanımları ve genç girişimciler için mikro krediler yaygınlaştırılacak. Fonların Fonu modeli ile teknoloji yüksek yatırımlara destek veren ve arge çalışmalarını destekleyen fonlara Hazine tarafından destek sağlanacak. Üçüncü finansman modelinde ise kira sertifikası (sukuk) büyük projelere de açılarak yaygınlaştırılacak.

Mikro finans desteği

Hazine’nin üzerinde çalıştığı düzenlemeye göre ev kadınları ve işsizler başta olmak üzere küçük sermayelerle kendi işini kurmak isteyenlere ekonomiye katkı sağlamaları amacıyla mikro finans desteği sağlanacak. Hazine’nin mikro finansmana destek verebilmesi için yasal bir alt yapı oluşturulacağını aktaran üst düzey bir ekonomi yetkilisi “Üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Yasal alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra gelecek yıl hükümetin gündeminde olacak” dedi.