Fabrikada çalışacak işçi bulamadılar

Fabrikada çalışacak işçi bulamadılar
Güncelleme:

Kahramanmaraş'ta sanayiciler fabrikalarında çalıştıracak işçi bulmakta zorlandıklarını iddia etti. Şirket yetkilisi "302 işçiyi 2 ayda zor bulduk" dedi.

Kahramanmaraş'ta sanayiciler fabrikalarında çalıştıracak işçi bulmakta zorlandıklarını iddia etti. Az işçi ile çok iş yapmaya çalıştıklarını belirten Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu, şunları söyledi: “Biz işçi çıkarmak bir tarafa istihdamımızı 14 bin artırarak 2020'nin Ekim ayında 159 bine çıkardık. Biz işçi çıkarmadık, çıkarmadığımız gibi de yeni eleman aldık. Ve yeni elemanlarla daha çok üretmeye, daha çok ihraç etmeye yöneldik. Dolayısıyla Türkiye'de istihdam problemi yaşayan değil, iş beğenmeyen insanların olduğu, bizim işçi bulamadığımız bir kent Kahramanmaraş. Dolayısıyla biz daha az işçiyle çalışmanın yollarını arıyoruz çünkü işçi bulamıyoruz. Türkiye'den ender illerden bir tanesiyiz ve bundan mutluyuz" diye konuştu.

“302 İŞÇİYİ 2 AYDA ZOR BULDUK”

Yaklaşık 10 bin kişilik istihdamı ile şehrin en büyük sanayi kuruluşunun insan kaynakları yöneticisi Emin Yüksel de 302 işçiyi 2 ayda zor bulduklarını söyledi.

Emin Yüksel, “302 işçi için Ekim ayında İŞKUR başta olmak üzere belediyeler, hiçbir görüş fark etmeksizin siyasi partiler, muhtarlıklar, sosyal medya ve bütün mecraları kullanarak personel alımı yapacağımızı duyurduk. Ancak 302 işçiyi 2 ayda zor bulduk. İnsanlar emek yoğunluğu olduğu işlerde çalışmak istemiyorlar. Bunun sebeplerinden birisinin de sosyal yardımlar olduğunu düşünüyorum" dedi.