Hükümetten 2018'de de teşvik ve istihdam müjdesi

Hükümetten 2018'de de teşvik ve istihdam müjdesi
Güncelleme:

4. çeyrekteki göstergelerin iyiye doğru gittiğini ve yüzde 7'nin üzerinde büyüme beklediklerini kaydeden Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 2018 yılında teşviklerin devam edeceğinin de sinyalini verdi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, NTV’de soruları yanıtladı. Elvan, "3. çeyrek büyüme rakamı, beklentilerin üzerinde güçlü bir şekilde geldi. Bundan sonraki çeyreklere ilişkin ne beklemeliyiz?" sorusuna şu yanıtı verdi. "Beklentimiz 10-10.5 bandındaydı. Piyasanın beklentisi 9 civarındaydı. Ülkemiz açısından memnuniyet verici sonuç ortaya çıktı. Önemli hususlardan biri sanayi üretimindeki önemli artış, demek ki sanayideki çarklar işliyor... Yatrımlarda da artış söz konusu, 2018 yılında yatırımların daha da iyi noktaya geleceğini düşünüyorum. Gelecek yıl da bu büyümemiz sürecek.

GELECEK YILDA TEŞVİKLER OLACAK

(Bu yılın sonunda teşviklerin bitmesinin büyümedeki etkisi) Teşviklerin olduğu 3 kalem mobilya, konut ve beyaz eşyada artış görüldü 3. çeyrekte ama bu alanlar dışında da artışlar var. Ham çelik üretimi yüzde 18 artmış örneğin. Sadece bu 3 sektöre bağlayıp gelecek yıl için kötü netice düşüncesi doğru değil. İstihdama yönelik teşviklerimizi gözden geçiriyoruz, gelecek yıl da teşvikler olacak. Orta vadeli programımızdan sapmadan tedbirleri alamaya devam edeceğiz.

'FİNANS SEKTÖRÜNDE EKSİ RAKAM VAR'

(Finans sektöründeki büyümede eksi rakam var, daralma mevcut...) Bunun iki nedeni var. 2016’nın 3. çeyreğinde zorunlu trafik sigortalarındaki artış ve sonraki düzenleme ile düşüş. Birinci temel neden bu artış. Diğer etken de, geçen yıl mevduat-kredi arasındaki makas daha fazlaydı bu yıl daralmış durumda...

'YÜZDE 7'NİN ÜZERİNDE BÜYÜME OLACAK'

(2017 büyüme tahminiz?) 4. çeyrekteki göstergeler iyi gidiyor, ihracat iyi gidiyor. Yüzde 7’nin üzerinde bir büyüme göstereceğimize inanıyorum.

Etiketler istihdam teşvik