İşsiz kalana 39 TL ödeme yapılacak!

İşsiz kalana 39 TL ödeme yapılacak!
Güncelleme:

AK Parti iktidarı tarafından hazırlanan koronavirüs salgını ekonomik yardım paketinde, salgın nedeniyle işsiz kalan vatandaşlara günlük 39 TL ödenmesini öngördü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son Bakanlar Kurulu toplantısında sonra yakın zamanda Meclis'e sunulacağını ifade ettiği ekonomi alanındaki kanun teklifinin ayrıntıları ortaya çıktı. Salgın hastalık nedeniyle mağdur olan yurttaşlar için hazırlanan teklifin taslak metninde, son süreçte işini kaybedenler için günlük 39 TL yardım öngörüldü.

AK Parti tarafından son şekli verilen 66 maddelik yeni torba kanun teklifinde, Toplu Sözleşme Kanunu'ndan Devlet İhale Kanunu'na kadar çok sayıda kanunda değişiklik öngörüldü. Teklifte ekonomik yardımlara olanak sağlayan düzenlemelerin yanı sıra doğrudan salgınla ilgisi bulunmayan konulara yönelik değişiklikler de yer aldı.

Torba Kanun Teklifi ile üç ay süreyle işten çıkarma yasaklanırken bu süreçte izne ayrılanlar ya da 15 Mart tarihinden sonra işten çıkarılanlara üç ay boyunca günlük 39,24 TL nakdi ücret desteği verilmesi öngörüldü. Buna göre, bu kişiler üç ayda en fazla 4 bin 708 TL alabilecek. Teklifte Cumhurbaşkanı'na bu süreyi altı aya kadar uzatma yetkisi de veriliyor.