İşsizin parasını almak için şirket kurmuşlar

İşsizin parasını almak için şirket kurmuşlar

TOBB’un hükümete sunduğu zehir zemberek rapora göre bazı uyanıklar İşsizlik Fonu’ndaki paradan pay almak için şirket kurup ihalelere katıldı.

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Eğitim Meclisi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na zehir zemberek bir rapor sundu. Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre rapor, her fırsatta İşsizlik Sigortası Fonu’ndaki kaynakları başka alanlara kullanan Hükümet’in yanı sıra bazı kişilerin de fondaki paralardan pay almak için şirket kurup ihalelere katıldıklarını ortaya koydu.

PARALAR İSRAF EDİLİYOR

TOBB’un raporunda, çok sayıda kişi ve kuruluşun hiçbir yasal izin almadan denetim dışı mesleki eğitim faaliyeti yaptığı bildirildi. Raporda, “Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yapılan istihdam destekli mesleki eğitim ihalelerinin bu alanda deneyimli firmalar yerine, sadece ihaleye katılmak için kurulan deneyimsiz firmalara yüzde 50- yüzde 100 gibi yüksek istihdam taahhüt şartıyla verilmesi, kağıt üzerinde istihdama yöneltmektedir. Eğitimlerin bu şekilde devam etmesi ülkemiz için kaynak israfıdır” denildi.

YILDA 2 MİLYAR HARCANIYOR

İŞKUR, işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu tüm mesleklerde işsizlerin niteliklerini geliştirerek istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla meslek edindirme ve geliştirme kursları düzenliyor. Bu kursların parası ise bütçe yerine İşsizlik Fonu’ndan karşılanıyor. Kurs programları için geçen yıl Fon’dan 1,8 milyar lira harcayan İŞKUR, bu yıl da 2 milyar lira harcamak için program yaptı.