İstediğini bulamayınca çiftlik kurdu

İstediğini bulamayınca çiftlik kurdu

Tekirdağ'da yaşayan bir girişimci, istediği lezzette yumurta bulamayınca tavuk çiftliği kurdu.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde yaşayan girişimci Sadiye Soncul, ilçede damak tadına uygun yumurta bulamayınca tavuk çiftliği kurarak organik yumurta üretmeye başladı.

İlçede aradığı lezzette yumurta bulamayınca 6 ay önce yaklaşık 2,5 dönüm araziye tavuk çiftliği kurmaya karar veren ve 240 tavuk ile 20 horoz alan 43 yaşındaki Soncul, organik yumurta üretimine başladı.

Sadiye Soncul, Yanıkağıl Mahallesi'ndeki arazide çiftlik kurarak, organik tavuk, süs tavukçuluğu ve organik yumurta üretimine başladığını söyledi.

Yumurtaların lezzetinin tavukların doğal yaşamından kaynaklandığını ifade eden Soncul, "İlçede damak tadıma uygun yumurta bulamadığım için bu işe başlamaya karar verdim ve sonra salma tavuğun nasıl yetiştirildiği konusunda araştırmalar yaptım. Daha sonrasında da çiftlik kurdum. Büyük bir kümesimiz var, tavuklar sabah kümesten ayrılıyor ve çiftlik içindeki alanda kendi kendilerine besleniyor. Günde yaklaşık 225 yumurta üretiyorum çiftliğimde." dedi.

Doğada serbest gezen ve doğal beslenen tavukların yumurtalarının daha lezzetli olduğunu anlatan Sadiye Soncul, şöyle konuştu:

"(Serbest gezen tavuğun yumurtası) olarak bilinen çayır yumurtası, adı üstünde dışarıda serbest gezen, doğal beslenen tavuklardan elde edilir. Uzmanların en çok tavsiye ettiği yumurtadır. Gezen tavuk yumurtası normal yumurtaya göre 3 kat daha fazla E vitamini, 1,5 kat daha fazla A vitamini, 7 kat daha fazla betakaroten, 3 kat daha fazla omega 3 ve 3'te 1'i kadar da kolesterol içerir."

Sadece salma ve organik tavuk değil, cins ve süs tavukları da beslediklerini anlatan Soncul, çiftliği ziyarete gelen vatandaşların en çok ilgiyi süs ve cins tavuklara gösterdiğini ifade ederek, "Birçok müşterimiz eşleri, dostları ile kahvaltı yapmak için çiftliğimi tercih ediyor. Süs tavuklarına ilgileri çok fazla oluyor. Aynı zamanda organik olarak yetiştirdiğimiz tavuklarımıza da ilgi yoğun oluyor. Birçok müşterimiz de kendi yumurtasını sabahları gelip kendisi istediği tavuktan alabiliyor. Güzel bir ortamımız var. Müşterilerimizin bu denli memnuniyeti ve rahat şekilde buraya gelmeleri bizleri çok mutlu ediyor." diye konuştu.

AA