Milyonlarca emekli bu haberi bekliyor! 414 TL'lik ek ödeme...

Milyonlarca emekli bu haberi bekliyor! 414 TL'lik ek ödeme...
Güncelleme:

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) emekliye verilen ek ödemenin artırılmasını talep ediyor. Eğer bu talep kabul edilirse, ek ödemeler ne kadar olacak?

Emekli maaş ve emekli ikramiyeleri ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) temmuz zammını beklenirken, ek ödemelerin de artmasını talep ediyor. Vergi iadesinin yerine gelen ek ödeme maaşın yüzde 4'ü-5'i oranında oluyor.

Eğer talep kabul görürse; emeklilerin aldığı ödemelerde artış yaşanacak. Peki istek kabul edilirse, ek ödemeler ne kadar olacak? İşte detaylar...

Emekli ek ödemesi ne kadar?

Milyonlarca emekli, her ay maaşlarıyla birlikte ek ödeme de alıyor. Vergi iadesinin yerine gelen ek ödeme maaşın yüzde 4'ü-5'i oranında oluyor.

Maaşı bin 554 liranın altında olanlara yüzde 5, üstünde olanlara yüzde 4 oranında ek ödeme veriliyor. Emekliler, bu oranın günümüzde düşük kaldığını belirterek, artırılmasını istiyor.

Türkiye Emekliler Derneği'nin (TÜED) teklifi, oranın yüzde 10 olması yönünde. Bu talep hayata geçerse, emeklilerin kazancında önemli bir artış yaşanacak. Emekliler maaşlarının yüzde 4'ü yerine yüzde 10'u oranında ek ödeme almaya başlayacak.

SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin gelirinde 414,51 liraya varan artış yaşanacak. 6 bin 908 lira 35 kuruş olan en yüksek maaşı alan emekliye 276,33 lira yerine 690,84 lira ek ödeme verilecek.