Patronlardan asgari ücret açıklaması

Patronlardan asgari ücret açıklaması
Güncelleme:

Asgari ücret için devletin işverene verdiği işçi başı 100 TL desteğin kesilme ihtimali patronlarda tedirginlik yarattı. TOBB ve TİSK yaptığı ortak açıklamada, "Desteğin kesilmesi rekabet gücümüzü negatif etkiler" ifadesi kullanıldı.

Ortak bir açıklama yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu, asgari ücrete yapılacak 2018 yılı zammının yanı sıra devlet desteğinin sona ermesinin işletmelerin rekabet gücünü negatif etkileyeceğine dikkat çekti.

Beş milyondan fazla işçiyi ilgilendiren asgari ücret, yeni yılla  birlikte yeniden belirlenecek. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  (TOBB) ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), asgari  ücrete 2016 yılında yapılan yüzde 30 oranındaki artışın ardından artan  istihdam maliyetlerinin istihdama olumsuz yansımaması amacıyla  uygulanan devlet desteğinin devam etmesinin sürdürülebilir istihdam  için önemli olduğunu vurguladı.

100 TL DESTEK UYGULANIYOR

2016 yılında yapılan asgari ücret zammı sonucunda ortaya çıkan istihdam maliyetlerinin bir kısmının  devlet tarafından karşılanması amacıyla çalışanlar için aylık 100 TL destek uygulanıyor. Bu destek, özellikle asgari ücretli çalışanların  yoğun olduğu küçük ve orta ölçekli işletmeler açısından işletmelerin  rekabet gücünün artırılması ve kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi adına olumlu sonuç doğurmuştu