Promosyon bekleyen emeklilerin canı biraz sıkılacak

Promosyon bekleyen emeklilerin canı biraz sıkılacak

Bankalardan 900 TL'ye kadar promosyon bekleyen emeklilere kötü haber var...

PROMOSYONDA EMEKLİNİN BEKLENTİSİ 450-900 LİRA ARASINDAYDI

11 milyon emekliye promosyon verilecek. Ancak aylardır süren pazarlıklarda bankalar bir türlü emeklinin beklentisine karşılık vermedi. Bir orta yol da bulunamadı. Emeklinin beklentisi 450-900 lira arasında bir promosyon ödemesi. Ancak yetkililerin aktardığı bilgiye göre; promosyon tutarı çok daha düşük tutarlarda olacak.

Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleriyle bir araya gelen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı şöyle dedi:
 
YILDA 204 MİLYAR LİRA


“Emekliler için 22 bankaya ayda 17 milyar lira para yatıyor. Bu da yılda 204 milyar lira demek. Bu parayı Ziraat Bankası 3 gün, Halk Bankası 2, diğer bankalar ise 1 gün tutuyor. Promosyon konusunda görüşmeleri, yapılabilecek her şeyi yaptık. Çalışmayı büyüklerimizin önüne koyduk.

Promosyon konusunda dile getirilen rakamlar çok yüksek. Öyle rakamlar yazılıyor ki neredeyse bir maaşa karşılık geliyor. Öyle bir şey yok. Belki de bankalara komisyon bile ödemek gerekebilir.”
 

YAŞA TAKILAN NE YAPSIN?

Prim gün sayısı ve hizmet yılını doldurduğu halde yaşa takıldığı için emekli olamayanlara da kötü haber veren Mehmet Selim Bağlı, emeklilikte yaşı bekleyenlerin sayısının 7 milyon 200 bine ulaştığını söyledi. Geçmişte sigortalıları 37 yaşında emekli ettiklerini belirten Bağlı, sosyal güvenlik reformunu bir kenara atıp yaşa takılanların emekli edilmesi halinde devletin 400 milyar liralık bir mali yükün altına gireceğini dile getirdi.

Posta