Şok iddia: ''AK Partili değilsen iş yok !''

Şok iddia: ''AK Partili değilsen iş yok !''
Güncelleme:

Eskişehir Kırka Eti Maden Bor Tesisleri’nde çalışmak için mülakata giren Ferdi Çakmak'ın 24, Kurtuluş Hoş adlı bir vatabdaşın ise 19’uncu kez elendiği ortaya çıktı. CHP’li Çakırözer, işçilerin muhalif olmaları nedeniyle mülakatta elendiklerini ifade etti.

İktidarın işe alımlarda eleme yöntemi olarak ve kadrolaşmak için başvurduğu mülakat krizi 31 Mart seçimlerinin ardından daha da derinleşti.

Birgün gazetesinden Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre Eskişehir Seyitgazi’deki Kırka Eti Maden Bor Tesisleri’nde çalışmak amacıyla daha önce girdiği 23 mülakatta elenen Ferdi Çakmak, 24’üncü kez girdiği mülakatta da elendi. Çakmak ile birlikte Kırka Maden Bor Tesisleri’nin kapısını 19’uncu kez çalan Kurtuluş Hoş ve sekizinci kez çalan Özcan Koyun da mülakatta dışarıda bırakıldı. 7-15 Mart tarihlerinde düzenlenen mülakatın sonuçlarının 31 Mart seçimlerinin ardından açıklanması ise kafalardaki soru işaretlerini artırdı.

Kazananların açıklanacağı listenin seçim sonrasına bırakılmasının ailelere siyasi baskı anlamına geleceği konusunu daha önce gündeme getirdiğini anlatan CHP’li Çakırözer, “Çağrılarımıza kulak tıkandı ve mülakat sonuçları seçimlerden sonra açıklandı” dedi.

Eti Maden Bor Tesisleri’nin düzenlediği sözlü sınavı 48 kişinin kazandığını, 48 kişinin ise yedek listesine girdiğini ifade eden Çakırözer, “Onlar için hayırlı olsun. Ama bizim korktuğum oldu ve arazilerini kamulaştırdığı için öncelik hakkı olan ve daha önce defalarca bu hakları verilmeyen insanlar yine elendi” diye konuştu.

‘SİYASİ ÇIKARLARINIZA ALET ETMEYİN’

Çakırözer, işçilerin CHP’li olduğunu ve bu gerekçeyle elendiklerini belirterek, “Bu zulümdür. Bir işçi 24 kez elenir mi? Nedir bunun gerekçesi?” diye sordu. Çakırözer, “Kırka’daki insanların haklarını alıncaya, mülakatların siyasete alet edilmesinden vazgeçinceye kadar sürdüreceğiz” ifadesini kullandı.

 
 

Birgün