Telekom sektördünde istifa depremi

Telekom sektördünde istifa depremi

Telekom sektöründe FETÖ yüzünden istifa depremi sürüyor.

Telekom sektöründe istifa depremleri durmuyor. Önceki gün Türk Telekom CEO’su Rami Aslan’ın istifasıyla beraber telekom sektöründe neredeyse 1 ay sonunda 5 üst düzey yönetici görevlerinden istifa etti. Sektöre yakın kaynaklarsa istifaların devam edeceğini söylüyor.

Hürriyet'ten Ahmet Can'ın haberine göre son dönemlerde hareketli günler geçiren sektörlerin başında telekom geliyor. Geçtiğimiz mayıs ayında 4.5G teknolojisine başarıyla geçen operatörler, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği darbe girişiminde de iletişimde fire vermedi. Ancak şirketlerdeki bu olumlu havaya rağmen yöneticiler birer birer istifa etmeye başladı. Yaklaşık son 1 ayda tüm iletişim operatörlerinin en üst düzeydeki 5 isminin görevinden ayrılması telekom sektöründeki krizin en önemli habercisi oldu. Sektördeki deprem, darbe girişimi sonrası yapılan operasyonlarda TürkTelekom İş Birimi CEO’su Erkan Akdemir ve Türk Telekom Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin’in gözaltına alınmasıyla başladı. 18 gün gözaltında kalan iki yönetici daha sonra serbest bırakıldı. Ancak Akdemir ve Şahin istifa kararı aldı. 

SÜRPRİZ AYRILIKLAR

Bu sürecin ardından bir araya geldiğimiz Türk Telekom CEO’su Rami Aslan, “Erkan Bey ve Coşkun Bey, serbest kalmalarının ardından şirketten ayrılmak istediklerini ifade ettiler. Biz de bu isteklerini saygı duymak zorunda kaldık. Karşılıklı anlaşarak, istifalarını kabul ettik” dedi. Son 1 aydaki ikinci ayrılık haberi Turkcell’den geldi. Yaklaşık 10 yıl Turkcell’de görev yapan İlker Kuruöz, Doğuş Teknoloji’ye transfer oldu. Bir sonraki ayrılık haberi ise Vodafone’dan geldi. 3 yıldan beri Vodafone Türkiye’de CEO’luk görevi yapan Gökhan Öğüt, sürpriz olarak yorumlanan bir hareketle görevinden ayrıldı. Konu hakkında açıklama yapan Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, “Gökhan Bey, kendi kararıyla yeni fırsatları değerlendirmek üzere istifa etti. Bunu saygıyla karşılıyoruz. Mayıs-Haziran aylarından beri konuşulan bir konuydu” açıklamasını yaptı.

DEVAMI GELİR Mİ?

Sektördeki beşinci ayrılık ise önceki gün geldi ve Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan görevinden ayrıldığını açıkladı. Geçtiğimiz hafta bir araya geldiğimiz Aslan, yüksek düzeyde alarma geçip acil durum takımı oluşturduklarını dile getirerek, “Darbecilerin olduğu bölgeleri iletişime kapattık” demişti. Telekom sektöründeki ayrılıkların bu kadar olmadığı da öne sürülüyor. Sektöre yakın kaynaklar, önümüzdeki dönemde operatörlerin icra ve yönetim kurullarında önemli değişikliklerin yapılacağını ifade ediyor. Bu yüzden de şirketler arasında sürpriz yönetici transferlerinin yapılacağı da paylaşılan bilgiler arasında.

KİMLER GİTTİ

Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan
10 Aralık 2013’te göreve başladı. Tam 1000 gün boyunca görevde kaldı. Şirketin entegrasyon sürecini tamamladı. Avea ve TTNET markalarını Türk Telekom altında topladı. Önceki gün görevden ayrıldı.

Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt
Şirketin ticari ve operasyonel alanlardan sorumlu icra kurulu başkan vekili olarak görev yapıyordu. 3 Ekim 2013’te Vodafone Türkiye CEO’su oldu. Şirketin abone sayısı ve gelirlerini yükseltmeyi başardı. 23 Ağustos’ta istifa etti.

Türk Telekom İş Birimi CEO’su Erkan Akdemir
Cisco Türkiye Genel Müdürlüğü görevini yürüttükten sonra 11 Haziran 2009’da Avea CEO’su oldu. 3G ve 4.5 teknolojilerine geçişte şirketin başındaydı. FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alındıktan sonra görevden ayrıldı.

Turkcell Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz
Şirkette servis ve ürün geliştirme bölüm başkanı olarak 2006’da göreve başladı. Turkcell’in eski genel müdürü Süreyya Ciliv’in ayrılmasından sonra genel müdür vekili görevini yürüttü. 16 Eylül’de Doğuş Teknoloji’nin yeni genel müdürlüğü pozisyonunda göreve başlayacak.

Türk Telekom Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin
2009 yılında Avea’ya ilk adımını attı. 2 yıl önce Türk Telekom, Avea ve TTNET’İn Teknoloji, Network ve Operasyon organizasyonlarının liderliğini yaptı. FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alındıktan sonra görevden ayrıldı.

Hürriyet

Etiketler istifa sektör telekom