THY'de çalışanların maaşını İŞKUR ödeyecek! İşte maaş tablosu

THY'de çalışanların maaşını İŞKUR ödeyecek! İşte maaş tablosu
Güncelleme:

Türk Hava Yolları, korona virüs salgını nedeniyle uçuşların durması sonrası kabin memurları için yeni düzenlemeye gitti. Alınan karar ile 12 bin kabin memurunun maaşlarının bir kısmını İŞKUR ödeyecek.

Korona virüs salgınının ardından alınan tedbirler kapsamında uçuşların durması sonrası Türk Hava Yolları kabin görevlilerinin çalışma saatleri ve maaşlarında düzenlemeye gitti. Alınan karar ile 12 bin kabin memuru birer gün çalışacak ve 2’şer gün nöbet yazılacak. Bu düzenleme ile bir çalışanların bir maaşı THY tarafından, kalan maaşları ise İŞKUR tarafından ödenecek.

Airport Haber’de yer alan habere göre, korona virüs salgını dünyayı etkilemeye devam ederken, havayolu şirketleri de mali yönden yeni düzenlemeler yapıyor. Türk Hava Yolları, bünyesinde görev yapan binlerce kabin memurunun çalışma şeklini değiştirdi.

THY'nin yeni düzenlemesine göre 12 bin kabin memuru 1'er gün çalışacak ve 2'şer gün nöbet yazılacak. Bu süreçte ise 1 maaşı THY'den alacak olan kabin memurlarına kalan maaşları ise İŞKUR tarafından ödenecek.

THY’de kabin memurlarının yeni çalışma düzeni ve ücret uygulaması şöyle:

THY'de çalışanların maaşını İŞKUR ödeyecek! İşte maaş tablosu - Resim : 1