Vergi borcuna taksit müjdesi

Vergi borcuna taksit müjdesi

Maliye Bakanlığı, KDV borçları için 6 ay taksit imkanı getirdi

100 maddelik tasarı halindeki 'vizyon paketi' ile yatırımcının önünü açacak pek çok vergidüzenlemesine imza atan ekonomi yönetiminden, yeni bir vergi müjdesi daha geldi. Maliye Bakanlığı mükelleflerin karşılaştıkları ekonomik ve mali zorlukların önünü aşmak amacıyla düğmeye bastı. Maliye Bakanlığı tarafından Katma Değer Vergisi (KDV) borçlarına taksit imkanı getirildi. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yayımlanan Tahsilat İç Genelgesi ile KDV borçlarının müracaat tarihinden itibaren 6 ayı geçmeyecek şekilde 6 taksitle tecilve taksitlendirilmesine imkan sağlanıyor. Düzenleme reel sektörü finansman açısından rahatlatacak. Daha önceki uygulamada KDV borçlarına taksit imkanı yoktu.

YETKİ KANUNDAN GELDİ

Maliye Bakanlığı yayınladığı genelge ile 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48. maddesindeki yetki hükmünden hareketle böyle bir düzenlemenin yapıldığı belirtildi. Diğer şartların sağlanması koşuluyla taksit imkanı getirilecek.

KOLAYLIK SUNULDU

Borçlular için sadece KDV değil başka vergi konularında da taksit imkanları bulunuyor. Hatta bazı vergilerde taksit sayısı 36 aya kadar çıkıyor. Geçici vergi, ÖTV, Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi, ÖİV, harçlar, fonlar, ecrimisil, Motorlu Taşıtlar Vergisi gibi alanlarda datecil ve taksit imkanları bulunuyor.