Zamlı asgari ücret kulisten sızdı: İşte Erdoğan'a verilen rakam

Zamlı asgari ücret kulisten sızdı: İşte Erdoğan'a verilen rakam
Güncelleme:

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bakanlara ayrı ayrı ‘Asgari ücret ne kadar olmalı?’ sorusunu yönelttiğini belirtti. Uğuroğlu'nun açıklamasına göre, bakanların verdiği rakamın ortalaması 3 bin 750 lira oldu.

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “çok ilginç bir uygulama yaptığını ve bakanlara ayrı ayrı ‘Asgari ücret ne kadar olmalı?’ sorusunu yönelttiğini” yazdı.

"Bakanların bir kısmı işveren olduğuna göre Erdoğan'a acaba ne yanıt verdiler?" diye soran Uğuroğlu, "AK Parti kulisinden aldığım bilgiye göre bakanların verdiği rakamın ortalaması şöyle: -3 bin 750 lira" ifadesini kullandı.

Uğuroğlu, yazısında şunları söyledi: "Bu rakama göre bakanların, yaklaşık yüzde 32 civarında bir zam beklentisi içinde olduklarını gösteriyor. Peki, Erdoğan bu zammı yapar mı? Memurlara birinci 6 ay için yüzde 12,5 zam farkı verilmesi gerekiyor ki gerçek zam oranı 3 Ocak 2022 tarihinde açıklanacak 2021 yılı enflasyonuna göre netleşecek."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurmaylarına, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammına ilişkin, "4 bin liranın altına düşmesin" dediği iddia edilmişti.

Katar ziyareti ile ilgili yolculuk öncesi açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Asgari ücret anketi yaptırdınız. Bakanlardan bilgi alarak, gönlünüzden de 4 bin TL'nin altına düşmeyin dediğiniz söyleniyor. Nedir düşünceniz?" şeklindeki bir soruyu şöyle yanıtlamıştı:

"Aslı hanım sen beni köşeye sıkıştırıyorsun. Bakanımız heyeti ile birlikte gerek işçi gerek işveren tarafı ile görüşmeleri yapacaklar. Görüşmeler sonrası bir yere varacaklar. Dönünce tarafların teklifleri nedir, ne konuştular göreceğiz. Daha önce de söylediğim gibi biz işçimizi zora sokmayacağız. En uygununu, en idealini gerek brütü gerek net masaya yatırarak nihai kararımızı vereceğiz. Bu nihai karar ile birlikte de sadece işçi kesiminin değil, işverenin de memnun olması lazım. Hep söylüyoruz, istihdam, ihracat, büyüme, yatırım... İşçinin emeğine, işverenin yatırım gücüne ihtiyacımız var. İki gücün ayakta durmasına dikkat etmemiz gerekiyor. Sadece bu yıl alınacak karar değil, önümüzdeki yıl seçim öncesi alınacak karar da var. Bunu düşünerek karar vereceğiz."