Cep telefonları için taksit sayısı kuralı değişti

Cep telefonları için taksit sayısı kuralı değişti
Güncelleme:

Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan kararla birlikte fiyatı 5 bin lira üzerinde cep telefonlarında ilk el için 3 ay, ikinci el için 6 ay taksit uygulanabilecek.

Fiyatı beş bin liranın üzerinde olan cep telefonu satışlarında üç ay; yenileme merkezleri veya yetkili satıcılarca gerçekleştirilmesi kaydıyla, fiyatı beş bin liranın üzerinde olan yenilenmiş ürün niteliğindeki cep telefonu satışlarında altı ay taksit uygulanabilecek.

Ticaret Bakanlığı'nın "Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"i Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karar ile daha önce "a) Fiyatı üç bin beş yüz Türk Lirasının üzerinde olan cep telefonu satışlarında üç ay," olan Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliğin 12/B maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi "“a) Fiyatı beş bin Türk Lirasının üzerinde olan cep telefonu satışlarında üç ay; yenileme merkezleri veya yetkili satıcılarca gerçekleştirilmesi kaydıyla, fiyatı beş bin Türk Lirasının üzerinde olan yenilenmiş ürün niteliğindeki cep telefonu satışlarında altı ay,” olarak değiştirildi.