Cep telefonunda taksit sayısı değişti

Cep telefonunda taksit sayısı değişti
Güncelleme:

BDDK'dan cep telefonları satışına taksit düzenlemesi geldi. Buna göre 12 bin lira ve altındaki telefonlarda tüketici kredisi vade sınırı 12 ay oldu. 12 bin lira üzerindeki telefonlarda ise tüketici kredisi vade sınırı 3 ay olarak belirlendi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), taksitli cep telefonu alımlarına yeni düzenleme getirdi.

Buna göre, "yenilenmiş ürün" niteliğinde olan cep telefonu alımlarında, kredi kartlarında taksitlendirme süresi herhangi bir tutar sınırı olmaksızın 12 ay olarak belirlendi.

Cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerindeki vade sınırı fiyatı 12 bin lira ve altında olan cep telefonları için 12 ay oldu.

Cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerindeki vade sınırı fiyatı 12 bin lira üzerinde olan cep telefonları için ise 3 ay olarak belirlendi.

''Cep''te ÖTV silinecek mi ? Bakan Nebati açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, telefon ve tabletlerden Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) alınmayacağı iddialarını yalanlayarak, gündemde öyle bir çalışma bulunmadığını açıkladı.

İddiaların yalanlandığı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanlığının gündeminde öyle bir çalışma bulunmadığı aktarıldı.

AK Parti iktidarına yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinde Zübeyde Yalçın'ın imzasıyla bugün yayınlanan haberde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimler öncesinde "bir defaya mahsus" olmak üzere gençlerin aldıkları telefon ve tablet bilgisayar ÖTV alınmaması için çalışma başlattığı iddia edilmişti.

Hatta ilgili haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karadeniz doğalgazının bir kısmının da 1 yıl boyunca ücretsiz olarak dağıtılmasının talimatını verdiği belirtilmişti.